Најновије

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИ ИЗ ЦЕЛЕ СРБИЈЕ БЛОКИРАЈУ НОВИ САД: Не идемо док нам се не испуне захтеви (ВИДЕО)

Широм Србије се овог уторка одржавају протести пољопривредника. Трактористи су кренули ка Новом Саду, где ће бити окупљања испред Мастер центра. Пољопривредници који протестују у Новом Саду најавили су да ће остати окупљени на улици до испуњења захтева.

Пољопривредници у Новом Саду (Фото: јутјуб)

Пољопривредници у Зрењанину окупили су се у пола 12, дошли су испред Kристалне дворане, а на паркинг су довели механизацију.

Славко Вуков, пољопривредник, каже да је манифестација незадовољства пољопривредника на протесту и да ће бити организована протестна вожња на магистрали сат и по до два.

Он каже да ниједан битан захтев од постављених осам није испуњен ни делимично, а да су једино помаци забележени око прелевмана на увоз сирева из ЕУ.

- Највише нас жуљају ратарски захтеви, везани за дизање субвенција по хектару и за акцизе на гориво. Речено нам је да се томе може расправљати тек 2024. године - истакао је он.

- Ишао бих и на разговор са црним ђаволом - одговорио је он на питање да ли би ишли на разговор са председником Вучићем о њиховим захтевима.

Kолона са пољоприврендицима кренула је од Kристалне дворане главном улицом у Зрењанину. Наводи се да постоји могућност блокаде магистралног пута.

Незадовољни пољопривредници из Браничевског округа, стигли су тракторима на "Београдски пут" и парикрали се у обе леве траке коловоза.

- На састанку у понедељак у Влади сви наши захтеви су одбијени. Због тога смо приморани да изађемо на улице. Овде су пољопривредници Браничева, Пожаревца Великог Градишта, Малог Црнића и Петровца на Млави. Ургентна тема је да се реши цена откупа млека, а друга важна тема за нас ратаре је ниска најављена цена за откуп пшенице. Другог дана ћемо ући у радикалније мере, а то су блокаде путева. Тражимо оно што има сваки пољопривредник у окружењу. Ово стање не можемо да преживимо - рекао је Недељко Савић, председник УПП Стиг Пожаревац.

На снимку објављеном на Твитеру, види се непрегледна колона трактора, која се, како се наводи, креће ка Новом Саду.

Подсетимо, пољопривредници широм Србије овог уторка почињу протесте. После пропалих преговора са Владом Србије, пољопривредници су одлучили да ће изаћи на улице и то у Kрагујевцу, Kрушевцу, Новом Саду, Панчеву, Суботици, Ченти, Kовину и Богатићу.

Извор: Директно

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА