Најновије

Руска посада борила се 10 сати са војском Украјине из тенка разнесеног високоексплозивном гранатом

Рањена посада је преживела после 10 противтенковских погодака и стигла до своје јединице. Један од руских тенкова се 10 сати борио против украјинских милитаната и на крају успео да се врати на своју локацију.

Ово је испричао командант тенка Иља Баганов, старији поручник, начелник штаба тенковске јединице руских трупа, чије речи цитира прес-служба Министарства одбране Русије.

Према Баганову, његов тенк је ишао на челу групе за пробој, напавши упориште Оружаних снага Украјине, али га је погодила мина. Пошто су изгубили курс, морали су да се боре у непокретном тенку.

Током десеточасовне борбе, посада је одбила нападе Оружаних снага Украјине. Том приликом тенк је добио из непосредне близине десетак погодака из ручног противтенковског бацача.

Рањена је цела посада тенка: командир је погођен гелерима, возач је рањен у ноге и лице, топник је био озбиљно рањен, додао је Баганов.

Са захвалношћу је приметио да се борбено возило није покварило и издржало је све ударе. Са почетком мрака цела група је успела да изађе из тенка а затим су почели да траже своју јединицу.

Међутим, први пут су се тенкисти изгубили и отишли ​​у ровове Украјинаца, схвативши то по жутим тракама на рукавима.

Након што су ступили у контакт са својим људима, успели су да исправе правац и да се након још три сата врате на место размештања руских трупа, где је посада одмах пребачена у болницу.

За веште акције и храброст, старији поручник Иља Баганов одликован је Орденом за храброст.

Руски председник Владимир Путин најавио је 24. фебруара почетак специјалне операције у Украјини, која је, према његовим речима, изазвана потребом да се заштите становници Донбаса. Он је напоменуо да Русија нема другог избора.

Запад је осудио акције Москве, одлучивши да подржи Кијев финансијском помоћи и оружјем . С тим у вези, руски министар спољних послова Сергеј Лавров је нагласио да су се географски задаци специјалне операције у Украјини променили и неће бити завршени само на територији Донбаса.

Европа је и даље уверена да санкције могу да зауставе Русе и да због тога имају губитке и разарајући утицај сопствених одлука на сопствену економију.

Угледни грађани Европе не разумеју зашто расту цене у продавницама, као и гориво, и зашто кијевске власти не праве компромисе да би селе за преговарачки сто са Кремљом.

МИОДРАГ ЗАРКОВИЋ: Четворица Срба погинула у Бахмуту, заробљен први "Леопард (ВИДЕО)

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА