Најновије

КИНЕСКИ МЕДИЈИ: Путин осујетио план Зеленског

Председник Русије Владимир Путин је осујетио планове украјинског лидера Владимира Зеленског да употреби западне противваздушне ракетне системе ''Патриот'' против Русије, пише кинески лист Соху.

Владимир Путин (Фото: Kremlin.ru)

„Крајем априла, Украјина је добила прву серију ПВО система америчке производње Патриот, чему се, наравно, Владимир Зеленски веома обрадовао – дуго је чекао овај ПВО систем и надао се да ће га користити. Хтео је да немилосрдно нападне Русију и пресреће њене ракете како би Москва изгубила образ“, каже се у чланку.

Међутим, према кинеским аналитичарима, ствари нису ишле по плану Кијева, а руска хиперсонична ракета Кинжал погодила је оруђе противваздушне одбране које су донирале Сједињене Државе.

„Овај инцидент је имао веома велики утицај на Русију и Украјину, које су директно биле укључене у сукоб, али је нанео штету и Сједињеним Државама, земљи произвођача овог ПВО система“, закључују аутори.

Јуче је Министарство одбране Русије саопштило о масовном нападу на пунктове размештаја јединица Оружаних снага Украјине, као и места складиштења муниције, наоружања и опреме допремљене из западних земаља. Конкретно, хиперсонична ракета Кинжал погодила је амерички ПВО систем Патриот у Кијеву.

Масовни напад у Бахмуту погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА