Најновије

ГЛАВНИ ЦИЉ ЈЕ СЛОМ НАТО: Бахмут је за Украјинце „мјасорупка“; украјинско оружје је свуда где су ратови!

Да ли је ико погледао колико се украјинских бригада налази у Бахмуту и око Бахмута? Дванаест. Од тога две механизоване, једна тенковска и три артиљеријске, изјавио је пуковник Сретен Егерић, саветник Српско-руског центра Мајак, у емисији Луча на каналу Прави одговор, одговарајући на питање Зашто још Бахмут није потпуно пао. 

Он међутим очекује да Бахмут ускоро падне у целини, будући да је остао само мали делић града под украјинском контролом, а како је казао, последња информација била је да Украјинци контролишу 1,9 одсто Бахмута. 

- Нису Бахмут именом „мjaсорупка“, или млинац за месо, прозвали Руси, него Украјинци. Али не зато што наносе велике губитке Русима, већ што се њима топе јединице, испаравају војници као вода на врућој плочи – каже Егерић.

Он каже да није тачно да се бори само Вагнер. 

- Вагнер је само једна од јединица која се бори за Артјомовск или Бахмут, град који су основали Срби. И јавља се Пригожин, као, њему фали муниција. Како не фали оном несрећном пуковнику који погину пре неки дан? Како њему није фалила муниција? Није му недостајала муниција, него је дошао у строј у војску да задржи одбрану – рекао је Егерић. 

Говорећи о експлозији у Хмељницкој области, он је казао да не верује у то да је у питању експлозија ракета са осиромашеним уранијумом. 

- У нашој војсци постојао је имитатор дејства нуклеарне експлозије, у бившој ЈНА и Војсци Југославије, где се користи само пет килограма експлозива, а висина експлозије се креће 50 до 100 метара. Значи не можемо говорити да се ради о детонацији пројектила са осиромашеним уранијумом. Једино што може да указује на то да су се ту налазили пројектили, је што су Украјинци и њихови савезници почели да мере радијацију. Зашто то раде? Можда је дошло да расејавања тих пројектила, услед дејста, или се припрема операција под туђом заставом, смицалица, којим би се Руси оптужили да користе тактичко нуклеарно наопружање – објаснио је пуковник. 

Егерић је навео да је Северна Кореја „за осам до десет година од ракете коју испале и падне у море дошла до интерконтиненталне балситичке ракете“. 

- Шта мислите ко им је продао планове и омогућио да развију моторе за ракете? Па, Украјинци! Украјина је до 1991. године главни снабдевач наоружањем и војном опремом свих могућих побуњеничких група, држава, терористичких група, паравојних формација... Где год је био сукоб од 1991. године до 2022. године, ту су умешани украјински прсти и ту можете да нађете украјинске инструкторе, официре, војнике, муницију, наоружање... – истакао је Егерић.

Он је изнео да је главни руски циљ сламање НАТО пакта, а не победа над Украјином. Егерић је говорио и о сукобима у Судану и Јемену, и генерално Блиском истоку, а наговестио је и ко стоји иза стравичне експлозије вештачког ђубрива у луци у Бејруту 2020. године. Делимично се вратио и у прошлост, изневши податке како су Турци 1389. године најозбиљније планирали и имали стратегијски план за покоравање делова Европе, што је осујећено на Косову пољу. 
Опширније о свему можете погледати на каналу Прави одговор. 

О повећању радијације у Европи прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА