Најновије

УЗАЛУДНО УБЕЂИВАЊЕ: Америчко НЕ Украјини

Упркос жељи неколико европских земаља да Украјина добије Ф-16, ситуација се не одвија у корист Кијева.

Фото: Јутјуб

У последњих 48 сати постало је јасно да ц́е Велика Британија и Холандија покушати да убеде САД да дозволе доставу авиона Ф-16 у Украјини.

Међутим, ситуација није баш "тако позитивна и добра" за Украјину како је неки извори описују. Тренутно постоји јаз у односима између САД и њихових партнера, пише Њујорк тајмс.

Високи украјински званичник, који је желео да остане анониман, рекао је новинарима америчког листа да украјински пилоти тренутно немају право нити дозволу Вашингтона да се "укрцају" на ловце Ф-16 из инвентара европских оператера. тј. Вашингтон не дозвољава обуку украјинских пилота на авионима Ф-16.

Вашингтон и даље верује да Украјини нису потребни ловци Ф-16. Ово мишљење је објављено прошле године и Бела куц́а наставља да следи ову политику.

Њујорк тајмс пише да је "тако дубок скептицизам Вашингтона да кијевским пилотима тренутно није дозвољено чак ни да тренирају на Ф-16".

САД имају право да одређују шта ц́е се десити са америчким ловцима Ф-16. До сада је свака изјава било које европске земље само жеља да се нешто деси. Али обука Ф-16 или поновни извоз не може да се деси без дозволе Вашингтона.

БИТКА ЗА БОКОВЕ БАХМУТА: Руси артиљеријом и авијацијом покушавају да спрече нови украјински напад

Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА