Најновије

КОМАНДАНТ БАТАЉОНА ''ВОСТОК'' ОТКРИВА: Ово је био циљ борбе за Бахмут

Командант батаљона Восток Доњецке Народне Републике (ДНР) Александар Ходаковски је на свом Телеграм каналу навео прави циљ битака за Артјомовск (Бахмут).

Донбас (Фото: РИА Новости)

Према његовим речима, борбе су дале време руској војсци да сакупи неопходне резерве и донесе одлуке.

„Свих ових дугих дана, док су наши ломили кичму непријатељу у Бахмуту, дали су нам драгоцено време. Како смо искористили ово време - битка ће показати“, нагласио је Ходаковски.

Он је додао да је време савезник Русије у светлу чињенице да јој се не супротставља Украјина, која би пала без подршке Запада, већ технолошки моћан непријатељ.

Командант батаљона „Восток” је подсетио да је неопходно задржати Артјомовск, који је под руском контролом, како би се консолидовао и одржао резултат.

У суботу, 20. маја, руске снаге су објавиле информацију о потпуном заузимању Артјомовска после 224 дана крвавих борби. Борци приватне војне компаније Јевгенија Пригожина '’Вагнера'’ снимили су видео над рушевинама града.

Касније је Министарство одбране Русије потврдило да је као резултат офанзивних дејстава јуришних одреда Вагнерове групе на тактичком правцу Артјомовск, завршено потпуно ослобађање насеља.

Појављивање генерала Залужног у јавности погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА