Најновије

УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПОКУШАЛА ДА ГРАНАТИРА РУСКИ ГРАД?! Кремљ одмах реаговао

Две особе повређене су данас у гранатирању руске Белгородске области са украјинске стране границе, рекао је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков.

Фото: Принтскрин

Руско Министарство одбране, Федерална служба безбедности (ФСБ) и Гранична служба предале су извештај председнику Владимиру Путину о покушају упада украјинских снага у регион Белгорода, рекао је данас портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Према његовим речима, у току су напори да се саботери униште или избаце са територије Руске Федерације и да за то има довољно средстава и снага.

Песков је истакао да покушај украјинске групе за саботажу да упадне у регион Белгорода није ништа друго него настојање да се умањи политички утицај губитка Артјомовска (како Руси зову Бахмут).

- Савршено схватамо сврху сличне саботаже а то је скретање пажње и умањење политичког утицаја због губитка Артјомовска и умањење политичког утицаја - нагласио је Песков, преноси руска новинска агенција ТАСС.

Гладков: Две особе повређене у гранатирању Белгорода!

Две особе повређене су данас у гранатирању руске Белгородске области са украјинске стране границе, рекао је гувернер Белгородске области Вјачеслав Гладков.

Он је на свом Телеграм каналу прецизирао да су гранате пале на село Глотово у Грајворонском округу, а да су мушкарац и жена са повредама превезени у болницу.

Према његовим речима, гранатирање је трајало неколико сати, а погинулих није било, преносе РИА Новости. Гладков је навео и да је на територију Грајворонског округа ушла диверзантска група из Украјине.

- Оружане снаге Русије заједно са граничном службом, Националном гардом и ФСБ предузимају неопходне мере за елиминисање непријатеља - написао је он.

Комбиновани напад на Дњепропетровск погледајте ОВДЕ.

Иувор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА