Најновије

Путин држи 200.000 војника између Брјанска, Курска и Белгорода (ВИДЕО)

Русија држу 150.000 до 200.000 војника на потезу од Курска до Белгорода и који би када дође тренутак могли да крену у напад на источне границе Украјине, каже у интервјуу за Правду аналитичар др Драган Петровић.

Петровић каже да након ослобађања Артјомовска (Бахмут) не треба очекивати брзи напредак руске војске јер се западно налази нова чврста линија украјинске одбране која се протеже од Славјанска преко Краматорска, Константиновке до Часовог Јара који је уједно и највиша тачка терена у овом реону што Украјинцима даје одређену предност.

Петровић каже да ће након што је Украјина добила британске крстареће ракете Сторм шедов Руси морати да промене понашање на линији фронта и позадини и да се опрезније крећу и дислоцирају своје трупе и наоружање јер сада Кијев има већи домет, али да те ракете неће променити ток рата како најављује западна пропаганда.

Он објашњава да је Русија успела да сачува своје војне снаге и своју економију у досадашњем току рата, док је Украјина претрпела велике ударце, како војне и економске, тако и демографске због великог одлива становништва.

Петровић у интервју детаљно објашњава стање на фронту, коментарише мапе и говори о другим геополитичким темама и могућим жариштима сукоба.

ФРАНЦУЗИ ОБЈАВИЛИ СТРАВИЧНЕ ПОДАТКЕ! Кијев ћути о стварним губицима Украјине, рат исцрпљивања са Русијом не могу да добију

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА