Најновије

ДРАМА НА ЦРНОМ МОРУ! Украјина дроновима напала руски ратни брод

Беспилотни чамци којима је Украјина покушала да нападне брод Црноморске флоте Русије „Иван Хурс“ били су западне производње и послати су из војно-поморског оперативног центра, отвореног уз учешц́е Сједињених Америчких Држава у Очакову, док је њима управљано помоц́у „Старлинка“, изјавио је за Спутњик извор упознат са ситуацијом.

Фото: ria.ru

Извор је навео да је војно-поморски центар отворен још 2018. године, а да су сателитске интернет модуле „Старлинк“ уграђене у чамце Украјинци добили од САД.

Истовремено, додао је извор, беспилотна пловила наводила су америчка извиђачка средства.

Извор је такође навео да то што беспилотни чамци нису били украјинске производње, већ стране, говори да је Кијеву за нападе и провокације у Црном мору „послата серија нових поморских беспилотних возила западне производње о којој западна јавност није обавештена“.

„Иза тога највероватније стоји Велика Британија, која има велико искуство у стварању и борбеној примени оваквих система у разним деловима светског океана“, нагласио је извор агенције.

Према његовим речима, место које је одабрано за напад сведочи о курсу ка ескалацији руско-украјинског сукоба и о проширењу његове географије.

Извор закључује да велике испоруке оружја Украјини, подршка кијевском режиму и слање обавештајних података Оружаним снагама Украјине за нападе на руске војне објекте, све више увлаче НАТО земље у сукоб и могу довести до директне конфронтације са Русијом „уз најнегативније последице по његове чланице“.

Претходно је портпарол Министарства одбране Русије генерал Игор Конашенков саопштио да су Оружане снаге Украјине покушале да нападну помоћу три беспилотна чамца руски брод „Иван Хурс“ који штити гасоводе у Црном мору.

Сви непријатељски чамци су уништени ватром из наоружања руског брода на 140 километара североисточно од мореуза Босфор.
Руски брод је наставио да испуњава све задатке.

"Или је Вучић дебилан, или је ово на КиМ урађено у договору са Англо-Американцима" (ВИДЕО)

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА