Најновије

РУСКА ОДМАЗДА! Масовни удари на Херсон

У опсежним руским ударима на јужну украјинску Херсонску област јуче је страдало 16 људи а 22 је рањено, јавило је украјинско тужилаштво.

Фото: mil.ru

Украјинске власти најавиле су увођење полицијског часа у истоименом главном граду те области од петка увече.

"Масовни напади окупатора на цивиле у региону Херсона - биланс је порастао на 16 мртвих", навело је регионално тужилаштво преко Телеграма.
Како је наведено још око 22 особе су рањене у тим ударима на цивилну инфраструктуру.

Према властима у два удара на супермаркет и железничку станицу града Херсона близу линије фронта било је најмање четворо мртвих и више рањених а у одвојеном гранатирању убијено је троје људи који су радили на поправци енергетског објекта у том региону. За сада нису детаљно набројани сви руски удари у тој области.

Према шефу локалне војне управе Олександру Прокудину Херсон је и даље на мети напада руске артиљерије.

Град који су руске трупе окупирале неколико месеци у 2022. години ослобођен је у новембру прошле године у успешној украјинској контраофанзиви у региону.

Од тада је Херсон под редовним руским гранатирањем, а руска војска се налази само с друге стране реке Дњепар која чини природну линију фронта.
Прокудин је такође данас објавио полицијски час у Херсону од петка увече који ће трајати 58 сати, у време када Кијев треба да заврши своје припреме за велику офанзиву.

Он је рекао да ће полицијски час бити од 20.00 5. маја до 6.00 ујутро 8. маја. У то време ће бити забрањено кретање улицама града и биће забрањени уласци и изласци из града.

Он је оправдао ове привремене рестрикције тиме да је снагама безбедности потребно да раде свој посао.

Ова објава власти дата је у време када је Кијев рекао да се "приводе крају" њихове припреме за велику офанзиву за повратак територија које је окупирала Русија на истоку и југу.

НЕМАЧКИ ВОЈНИЦИ ОСТАЈУ НА КОСМЕТУ: Могућа ескалација

Извор: Медији

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА