Најновије

"УКРАЈИНСКА КОНТРАОФАНЗИВА ВЕЋ ПОЧЕЛА": Пригожин тврди да су појачане активности на линији фронта - Ово су следећи кораци Кијева!

Јевгениј Пригожин, оснивач руске групе Вагнер, рекао је да је контраофанзива украјинских снага већ почела и да су његови борци приметили појачане активности на линији фронта, преноси Ројтерс.

У изјави коју је његова прес служба објавила на Телеграму, Пригожин је додао да би „активна фаза“ контраофанзиве требало да почне наредних дана.

"Верујем да је напредовање украјинске војске већ почело... Видимо највећу могућу активност и на периметру и унутар линија фронта“, рекао је Пригожин и додао:

„Због тога верујем да је све већ почело. И верујем да ће све то ући у активну фазу у врло блиској будућности. То би могло бити питање дана.

Пригожин је касније рекао да су његове снаге напредовале 230 метара (700 стопа) у борбама које су захватиле град Бахмут на истоку Украјине. Срушени град, некада дом за 70.000, био је под опсадом скоро 10 месеци. Пригожин је рекао да су украјинске снаге сада ограничене на подручје у граду које чини само 2,64 квадратних километара.

БОЈ КОД УГЉЕДАРА: Украјинци напали руске покожаје, тврде да су пробили фронт (МАПА)

Извор: Kurir

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА