Најновије

Цена подршке украјинских нациста: Медведев предвиђа Немачкој губитак лидерства у Европи

Немачка због антируских санкција може на дуже време да изгуби свој политички и економски утицај у Европи, док њене политичаре чека потпуни крах, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Фото: ria.ru

„Након 'убитачног' броја санкционих пакета против Русије, Немци сада и сами пребројавају невероватне губитке са којима су се суочили“, написао је Медведев у објави на Телеграми о „цени традиционалне немачке подршке украјинским нацистима“.

Он је скренуо пажњу на прорачуне Института за немачку економију према којима би до краја ове године штета од украјинске кризе за немачку привреду могла да достигне цифру од 300 милијарди долара или скоро осам одсто укупног немачког БДП-а.

„Овим темпом Немачка ће ускоро изгубити своје политичко и економско лидерство у 'уједињеној Европи' на дуже време, на радост других европских земаља – Француске и Велике Британије. То ће значити потпуни крах оних политичких имбецила који су говорили да ће Немци лако живети без Русије. Доћи ће крај њиховим неславним каријерама“, написао је Медведев.

Он је истакао да Немачка, након што је ставила тачку на економску сарадњу са Русијом, није успела да пронађе нови покретач за ефикасан развој земље.

„Тек треба да нађу замену нашим ресурсима. Сада не могу у Сибир по нафту, гас, угаљ и огрев, док САД, Норвешка, Холандија и земље Блиског истока нису баш спремне да испоручују свој енергенте под неким условима који су повољни за Немце“, оценио је руски политичар, констатујући да је Немачка „арогантно“ одустала од руских угљоводоника захваљујући којима је њихова економија могла успешно да се развија.

По речима Медведева, више од 50 одсто становништва Немачке залаже се за оставку кабинета канцелара Олафа Шолца. Он сматра да ће немачки синдикати ускоро почети да траже веће плате, док ће компаније „молити” субвенције од државе зарад сопственог опстанка.

Више о атентату на Прилепина прочитајте ОВДЕ.

Извор: sputnikportal.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА