Најновије

ТОМА ФИЛА: После 20 година затвора нико се није вратио "употребљив за живот"

Адвокат Тома Фила изјавио је данас да се нико од оних који су били на издржавању казне од 20 година није вратио "нормалан и добар", односно "употребљив за живот".

Тома Фила (Фото: Јутјуб)

На питање има ли правног основа да никада не изађу на слободу К.К. (13), починилац убистава у ОШ "Владислав Рибникар", као и У.Б. (21), који је убио људе код Младеновца и Смедерева, Фила је објаснио да је К.К. кривично неодговоран, додајући да према њему могу да буду примењене психијатријске мере, те да буде изолован, ако се утврди да је неурачунљив.

"У супротном иде кући, али ја мислим да се то супротно неће десити", рекао је Фила за Танјуг.

Говорећи о У.Б., Фила прецизира да он још нема 21 годину, те да не зна како би он могао да "не изађе никада на слободу".

"Али, ја знам много људи који су добили 20 година уместо смртне казне. У моје време, то је била највећа казна. Ниједан од њих се није вратио нормалан и добар. Добар - употребљив за живот", рекао је Фила и додао да су због тога уведена саветовалишта и систем за рехабилитацију.

Како каже, немогуће је предвидети шта ће се дешавати након издржане казне и да би та особа морала да изврши неко кривично дело да би суд могао да донесе одговарајућу одлуку.

Фила сматра и да је повећањем броја полицајаца у школама и на јавним местима повећана безбедност.

"Тај полицајац мора да буде активан унутра и да му деца верују, да се њему жале, као што иду од психолога. Верујем да ће то бити добро решење", закључио је Фила.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА