Најновије

ЂУКАНОВИЋ: Хтео сам силно да браним Југославију - поносим се тиме!

Ђукановић (Фото: Јутјуб)

Ђукановић (Фото: Јутјуб)

ПОДГОРИЦА - Бивши председник Црне Горе и ДПС Мило Ђукановић рекао је након гласања на парламентарним изборима да очекује да ће власт бити брзо формирана, а на питање да ли ће бити премијер одговара - далеко смо од тога.

На питање новинара Н1 да ли би Мило Ђукановић из 2023. године ушао у коалицију са Милом Ђукановићем из 1992. године, каже – да.

„Хипотетичко питање… Да. Ђукановић из ’92 је желео да силно брани Југославију, ништа више од тога, показало се нажалост да је то било немогуће. Сетићете се да је пад Берлинског зида генерисао све што се десило у Европи. Поносан сам и на тај део свог политичког ангажмана, без обзира како је интерпретиран. Тада је бити проевропски изгледало много другачије него данас. Све од тад, посебно од времена када је постало јасно да ће Црна Гора бити независна, нема никакве дилеме да је Црна Гора под вођством политике коју сам и ја персонификовао била безрезервно проевропска“, рекао је он.

На констатацију да је то трансформација, упитао је „ко нема трансформације у животу“.

„Зашто ми не би био прихватљив, ако сам вам казао шта је била његова карактеристика“, рекао је он.

Ђукановић је рекао да очекује да Црна Гора потврди „своје опредељење да се даље развија као антифашистичка, грађанска и европска држава“.

„Да настави пут којим је кренула 21. маја 2006. године, пут којим се веома динамично и стабилно кретала рекао бих до пре отприлике три године када је застала, када показује извесно колебање које изазива подозрење међународне заједнице. То је логично и природно у животу једне државе, младе државе, без обзира на њено историјско трајање, младе, тек 17 година након обнове независности, верујем да су у међувремену грађани црне Горе имали прилику да одмере квалитет политичке понуде, верујем да ће паметно одлучити и наставити државу да развијају као уређену државу европске грађанске демократије“, каже он.

Прочитајте ОВДЕ више о томе шта је Јаков Милатовић рекао о евроатлантизму!

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА