Најновије

И СА НЕБА И СА ЗЕМЉЕ: Руси сатиру на свим линијама фронта!

Руска авијација (Фото: Јутјуб)

Руска авијација (Фото: Јутјуб)

УКРАЈИНА – Руска војска наставља да спроводи специјалну војну операцију, а Министарство одбране извештава о успешним дејствима наших снага на главним секторима фронта, где тврде да су успешни на свим линијама фронта, те да је непријатељ поражен чак на 122 места.

На правцу Запорожја, активна дејства јединица групе трупа Восток, удари армијске авијације и артиљерије одбили су два непријатељска напада снагама до батаљона, ојачаног тенковима, у правцу насеља Јаблонево и Новопокровка, Запорошке области. Осим тога, у рејонима насеља Новоданиловка и Мала Токмачка Запорошке области поражене су две колоне оклопних возила Оружаних снага Украјине.

На Времеевском, непријатељ је извео три неуспела напада, сваки са снагама до једне чете, у областима н. в. Левадное, Запорошка област, Сторожевое и Нескучное, Доњецка Народна Република.

Сви непријатељски напади одбијени су храбрим и одлучним акцијама јединица групе трупа Восток.

Укупни губици украјинских трупа на овим просторима дневно су износили до 300 војних лица, девет тенкова, од којих четири Леопарда, 11 борбених возила пешадије, укључујући пет америчких Бредлија, 14 борбених оклопних возила, шест возила и један француске производње. Самоходна артиљеријска јединица Цезар.

У рејону града Артемовск (ДНР), активним дејствима групе трупа „Југ“ током дана успешно је одбијено пет непријатељских напада у правцу н. насеља Клешчејевка, Дубово-Василевка, Јагодное и Андрејевка Доњецке Народне Републике. Убијање непријатеља у нашу одбрану није дозвољено.

Током борби на овом правцу уништено је до 230 украјинских војника, два борбена оклопна возила, пет возила и две хаубице Д-30.

На купјанском правцу ваздушни удари и артиљеријска ватра групе снага „Запад“ погодили су непријатељске јединице у областима насеља Стелмаховка Луганске Народне Републике, Новомлинск, Синковка и Орљанка Харковске области.

Поред тога, сузбијене су активности четири украјинске диверзантско-извиђачке групе у областима насеља Новоселовское ЛПР, Синковка и Тимковка у Харковској области.

У протекла 24 сата на овом правцу уништено је до 65 украјинских војника, један оклопни транспортер, два пикапа, као и артиљеријски систем америчке производње М777.

На Краснолиманском правцу, оперативно-тактичка и војна авијација, артиљерија групе трупа „Центар“ је поразила непријатељске јединице у областима насеља Јамполовка Доњецке Народне Републике, Невски, Белогоровка Луганске Народне Републике, као и Шумарија Серебриански.

У области ​насеља Червонаја Диброва Луганске Народне Републике ликвидирана је украјинска ДРГ.

Непријатељ је током дана изгубио више од 60 украјинских војника, борбена возила пешадије, два оклопна возила, три аутомобила, самоходне артиљеријске јединице Краб, Гвоздика и Акација, као и хаубицу Д-20.

На подручју села Петровскоје (ЛПР) уништено је складиште муниције 66. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

У правцу Херсона, од последица пожара, током дана је уништено до 40 украјинских војника, два аутомобила, као и самоходна артиљерија „Акација“. Поред тога, уништено је складиште муниције 121. бригаде Територијалне одбране у близини села Олговка у Херсонској области.

Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија група трупа Оружаних снага Руске Федерације током дана су разбили 93. артиљеријску јединицу Оружаних снага Украјине на ватреним положајима, а непријатељу су нанели губитке у људству и војној техници у чак 122 округа.

У окрузима погођени су насеље Раи-Александровка ДНР и град Харков, штаб 10. брдске и 60. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине.

Системи ПВО у области н. Село Платоновка ДНР оборили су ловац МиГ-29 украјинског ратног ваздухопловства.

Током дана пресретнуте су две крстареће ракете Сторм Шедоу и десет вишецевних ракетних бацача ХИМАРС. Осим тога, уништено је осам украјинских беспилотних летелица у областима насеља Новобахмутовка, Кириловка, Владимировка Доњецке Народне Републике, Лисичанск Луганске Народне Републике и Пешчаное Херсонске области.

Прочитајте ОВДЕ како је Зеленски потврдио да је Путин био у праву!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА