Најновије

НАТО ПРЕТРПЕО ЖЕСТОКИ ПОРАЗ У УКРАЈИНИ: Ово је била самоубилачка мисија

Украјинска војска је 5-6. јуна започела свој дуго очекивани напад на неколико делова фронта од Днепра до северног дела Доњецке Републике. После недеље интензивних борби, са сигурношћу се може констатовати да су Украјинци безуспешно изгубили велику количину технике и људске снаге. То потврђују бројни видео снимци и фотографије са бојног поља.

У нападу учествују јединице које су комплетоване савременом западном оклопном техником, пре свега тенковима “Leopard 2” и борбеним возилима пешадије “Bradly”. Те јединице су прошле обуку по стандардима НАТО-а на базама у Пољској, Немачкој и Великој Британији. То значи да до сада предузете акције су потпуна офанзивна операција, нису "извиђање", како је то изјавила украјинска страна. 

Локација напуштене и уништене технике на бојном пољу, када су десетине оклопних машина су на веома малом тргу, указује на то да украјинска војска има веома слабу тактичку обуку. Украјински командири шаљу своје војнике на утврђене руске положаје кроз уске коридоре на минским пољима. Такви напади су поклон руској артиљерији која се за то припремала последњих месеци. И све то без супериорности у ваздушном простору. Многи експерти сматрају украјинску офанзиву “самоубилачком мисијом”. 

У ствари, инструктори НАТО-а нису успели у свом задатку. Морали су да припреме напредну војску наоружану најефикаснијим наоружањем и са свим извиђачким могућностима. Као резултат тога, НАТО је добио разорене јединице и десетине изгубљених оклопних возила. Сада су под сумњом ефикасност западне технике и стандарди борбене припреме НАТО-а, који нису издржали борбу са јаким непријатељом.

Сумње Немаца о предаји тенкова Украјини постају јасне. Немачко војно руководство је схватило могуће последице ове одлуке, јер изгорели тенк је најгора реклама немачког наоружања. Американци су се понашали паметније, тако да не видимо уништене тенкове “Аbrams”. Након таквог неуспеха, одлука да се Зеленском предају авиони ће постати још тежа.

Више тога, немачка и америчка оклопна возила ће пасти у руке руских инжењера. Достигнућа западне науке ће се детаљно проучавати на руским одбрамбеним предузећима. То ће на крају само ојачати руску војну индустрију.

Украјинска офанзива још није завршена, чека нас неколико недеља упорне борбе. Међутим, већ је јасно да нада у "западно чудо оружје", од чијег вида ће непријатељи побећи, очигледно не доприноси успеху на бојном пољу. Вероватно је да ће многи митови о НАТО-у и његовом оружју бити уништени заједно са украјинском војском.

ХАОС У ЦРНОМ МОРУ: Украјина напала руски брод!

Извор: Правда/Ф.С.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА