Најновије

НЕСЛОГА У ОПОЗИЦИЈИ: Народна странка би ипак на изборе!?

Народна странка (Фото: Википедија)

Народна странка (Фото: Википедија)

БЕОГРАД – Владимир Гајић, потпредседник Народне странке, на Твитеру је критиковао Небојшу Зеленовића, народног посланика и једног од организатора протеста “Србија против насиља”, због његове изјаве да “неће на изборе, чак иако их власт распише”.

Гајић је на Твитеру упитао: “У чије име говори Зеленовић?”, што је изазвало пажњу, како на друштвеним мрежама, тако и у медијима.

 

 

Наиме, разноликост окупљене опозиције на актуелним протестима је у многим анализама оцењивана као потенцијално проблематична, јер су многе разлике непомирљиве, а и поред тога што се у више наврата у медијима могло чути да “они који би прихватили изборе су издајници”, изгледа да Народна странка ипак спада у ред оних који би се радо одазвали ванредним парламентарним изборима.

Актуелна власт је у више наврата поновила да неће дозволити противуставно рушење власти мимо избора, док опозиција чврсто стоји на становишту да власт мора испунити захтеве окупљених грађана на протестима. 

„Ми нећемо на изборе чак и да их распишу. Уместо тога чинићу све што могу да се ова ствар доведе до краја. Причати о изборима или оставци Ане Брнабић је обичан Вучићев циркус са идејом да се дискредитују протести. То служи да смањи број људи на улици, али се тај број не смањује. Сви који говоре о изборима су они који не учествују у протестима нити позивају људе на протест. Грађани су сада добили прилику да стекну вредносни суд о сваком из опозиције и да виде тачно са чим и са ким могу да уђу у борбу против власти“, изјавио је Зеленовић.

Опозиција је све гласнија и сложнија у поруци да не треба прихватити евентуалне изборе, већ да власт треба да испуни захтеве који су упућени са протеста, а посебно је покрет Двери гласан са захтевом да се прави тзв. “прелазна влада” која би омогућила добре услове за одржавање избора.

Лидер Двери, Бошко Обрадовић, изразио је став да на следећем протесту “не треба да буде разилажења окупљених док Вучић не испуни захтеве”.

Прочитајте ОВДЕ шта Бошко Обрадовић каже о предстојећем протесту и шта је поручио!

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА