Најновије

КРЕЋУ ДУЖ ОБАЛЕ: Жесток обрачун на границе Доњецке и Запорошке области

Руске и украјинске снаге известиле су о интензивним сукобима дуж границе Доњецке и Запорошке области, на истоку и југоистоку земље, где је кијевска војска поново заузела нека села, преноси СНН.

Највећи део борби води се јужно и југозападно од града Велике Новосилке, где украјинске трупе покушавају да се прогурају дуж уске реке Мокри Јали, према вишеструким извештајима. Украјина је у суботу заузела нека мала села дуж реке.

Познати руски војни блогер Александар Котс рекао је да Украјинци напредују дуж реке. Он није руски званичник, али често има информације директно из руских јединица.

„Они се крећу дуж обе обале.... У неким областима (непријатељ) успео је да се учврсти на висовима. Притискаће се са више ресурса, приморавајући нас да пребацимо резерве из другог подручја“, написао је Котс на Телеграму.
Временски услови, укључујући маглу и кишу, ометали су операције, пружајући покриће за логистику, али и спречавајући летове авиона и дронова, додао је он.

Заменица украјинског министра одбране Хана Малијар рекла је у недељу да напредовање Кијева у тој области износи између пет и десет километара.

ПУКЛА НОВА БРАНА: Кијев се огласио и оптужио Русе

Извор: Еуроњуз.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА