Најновије

УКРАЈИНЦИ СЕ ТЕК СПРЕМАЈУ: Главни напад се чека

Контраофанзива још није почела, чека се главни напад.

Офанзива је почела али не мислим да је почео и напад, оценио је Хоџис.

Генерал је навео да када будемо видели да се велике, оклопне формације прикључују нападу, тада ћемо знати да је главни напад заиста и почео.

„Мислим да до данас нисмо били сведоци ове концентрације од неколико стотина тенкова и борбених возила пешадије у нападу“, указује Хоџис, који обавља функцију вишег саветника Хуман Ригхтс Фирст, невладине међународне организације за људска права.

„Украјински тенковски батаљон обично има 31 тенк. Отприлике исти број имао би и оклопни пешадијски батаљон. Додајте оклопна возила која превозе инжењере, противваздушну одбрану, логистику и тако даље јона и један или два батаљона механизоване пешадије. Дакле, укупно ће имати једна оклопна бригада. преко 250 оклопних возила различитих типова“.

Како је навео, процењује да су Украјинци окупили негде од седам до 12 оклопних бригада.

„Неки можда имају само украјинску или заробљену руску опрему, а други ће имати мешавину опреме коју је обезбедио Запад. Када видимо две или три бригаде (око 500 до 700 оклопних возила) фокусиране на уски фронт онда ћемо моћи да кажемо да је главни напад почео и где се дешава", рекао је генерал и додао:

„Чак и тада будите опрезни. Украјински генералштаб ће желети да Руси што дуже нагађају о локацији главног напада и неће им сметати да Твитер погреши”.
„Ако Запад обезбеди све што је потребно Оружаним снагама Украјине посебно прецизног оружја дугог домета онда ипак очекујемо да Украјина може да ослободи Крим, одлучујући терен овог рата, до краја лета тј. до краја августа”.

Како је истакао, то је, верујем, један од циљева офанзива.

„У том тренутку, далекометно прецизно оружје Оружаних снага Украјине могло би да стигне до Севастопоља, Сакија, Џанкоја и других кључних кримских циљева, и да им омогући да полуострво учине неодрживим за руске снаге“, рекао је генерал.

Додао је да се нада да ће администрација председника председника Дожефа Бајдена коначно оставити и дати Украјини балистичке ракете АТАЦМС кратког домета (до 300 км).

"То би означило одлучујући допринос ономе што украјинске снаге могу постићи на терену дајући огроман подстицај офанзиви. Неки су почетак ове кампање датирали са 4. јуна, два дана пре руске саботаже бране Каховка на речи Дње пар 6. јуна".

Како је навео, то је вероватно био тренутак када је генерал Валериј Залужни, главнокомандујући Оружаних снага Украјине, одлучио, како каже, према његовом суду, да су три предуслова испуњена и да би стога могао дати зелено светло.

Навео је да није импресиониран борбеним способностима Руса на већини места.

„Окрутне борбе које видимо између различитих руских лидера (на пример, војсковођа попут Пригожина и Кадирова) наглашава недостатак кохезије на руској страни. Претпостављам да ће Украјина ово искористити. За сада се чини да Украјинци још увек испитују, врше притисак, траже ранљивост за експлоатацију , јачајући локални тактички успех тамо где га пронађу или створе То је једна од предности њиховог усвајања тактичке команде и контроле у ​​западном стилу где лидери нижег нивоа могу сами да донесу одлуке које имамо за циљ, можда, да збуни Русе у погледу. тога где ће на крају бити изведен главни напад“.

Приказивање тенкова Леопарда на бојном пољу у тако раној фази вероватно је, по његовом мишљењу, требало да привуче велику пажњу на ту област, можда као мамац.

"Као и увек, они који учествују у борбама суочавају се са не само са обманом непријатеља, већ и са чистом конфузијом борбе. Ратна магла заиста утиче на команданте на терену" рекао је генерал и додао:

„Увек сам имао великих потешкоћа да визуелизујем и разумем шта се дешава током борбе – као командант бригаде и начелник операција у Ираку, а касније као директор операција у Кандахару, Авганистан – иако смо имали најновије системе командовања и контроле“.

Такође, истакао је да командант још увек зависи од извештаја предњих команданата који су ангажовани на предњој линији подручја борбе.

"Дронови помажу да се прегледа, али то је и даље изазов. Зато је неопходно веровати подређеним командантима да разумеју општи план и да наставе да доносе добре одлуке у жару битке. Чак и тако, биће губитака. Уништење једног Леопарда изазвало је велико узбуђење. на Твитеру, али је заправо извучен са бојног поља како би могао да се поправи и врати у борбу“, рекао је амерички генерал.

НАПАДАТЕ У ЧЕТИРИ ПРАВАЦА И РАЗБИЈЕНИ СТЕ: Огласио се Владимир Путин са јасним информацијама

Извор:Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА