Најновије

МОЋ РУСКЕ АВИЈАЦИЈЕ: Без уласка у домет непријатељу - убацују пројектиле на даљину од 50км

УКРАЈИНА - Како преноси канал „Војна хроника“, у Орехову је извршен снажан ваздушни удар на резерве Оружаних снага Украјине.
МИГ-29 (Фото: Јутјуб)

МИГ-29 (Фото: Јутјуб)

Ово је исти онај Запорошки правац, где Оружане снаге Украјине већ другу недељу покушавају да пробију нашу одбрану. Према подацима са терена, цео дан 12. јуна и ноћ 13. јуна активно су „летели“ не само у Орехово, „већ и на суседне територије у Малој Токмачки, Јурковки, Новопавловки, Шчербакову и Степову“.

Авио-бомбе ФАБ-250/500 са универзалним модулима за планирање и корекцију користе се за ударе на локације људства украјинске војске и паркинге са опремом.

Руски авиони могу да испусте ову „паметну“ муницију без уласка у зону противваздушне одбране непријатеља. Бомбе лете на удаљености од 50-60 км.

Према наводима војних дописника, на удару су се нашле оперативне резерве и муниција, који су били потребни Оружаним снагама Украјине за јачање офанзиве у области Работино-Копани у правцу Запорожја.

Поред тога, руска артиљерија и авијација су вредно радили на целој линији фронта и на положајима Оружаних снага Украјине код Новодоњецка и Макаровке.

Генерално, сложени ваздушни и ракетни удари, који су користили крстареће ракете Кх-101, беспилотне летелице Геран-2, као и бомбе за планирање, трајали су неколико сати. Напади су окончани око четири сата ујутру.

Колико су били ефикасни удари по резервном саставу Оружаних снага Украјине, може се судити по интензитету украјинске офанзиве. Ако Оружане снаге Украјине направе паузу у својим акцијама, то значи да су у ноћи 13. полетеле на право место.

Сазнајте ОВДЕ више о стању на фронту!

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА