Најновије

Промоција књиге „Кротитељи времена“ Миомира Петровића у четвртак 15. јуна

Промоција књиге „Кротитељи времена“ Миомира Петровића биће одржана у четвртак 15. јуна у 18 сати у Букмаркер кафетерији књижаре Делфи СКЦ.

Фото: Лагуна

О књизи ће, поред аутора, говорити и др Наташа Гојковић, филолог, и писац Дарко Тушевљаковић.

Коста Рибићевић се пробудио у својој кући на Сењаку једног мајског јутра 1938. са неугодним предосећајем. Педантни конструктор сатова је потом отишао у своју радионицу у оквиру елитне врачарске продавнице сатова „Рибићевић и синови“, и наставио да ради на компликованом механизму који мери време и положај небеских тела на два континента, размишљајући успут о галантном састанку са привлачном Бети, тренутном партнерком.

Инстинкт га није преварио. Добиће две неуобичајене пословне понуде од којих ће га једна одвести на сам праг хтонског света и отворити пролаз једном духу из прошлости. Духу погинулог старијег брата чија га је смрт морила од детињства…

Кроз сензуалне описе атмосфере београдских ноћних клубова и истанчане наговештаје Другог светског рата, Миомир Петровић је исплео слојевиту причу о амбицији да се освоји неосвојиво, али и губитку и крхкости људског бића.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА