Најновије

СУПРОТНО КРЕМЉУ: Пригожин пркоси уговорима - на страни бораца!

МОСКВА – Оснивач ПМЦ Вагнер Јевгениј Пригожин рекао је да његови борци неће потписивати уговоре са руским Министарством одбране, пише РусВесна.
Пригожин на фронту (Фото: Скриншот)

Пригожин на фронту (Фото: Скриншот)

„Када је домовина била у невољи, када је била потребна помоћ ПМЦ Вагнера, а сви смо дошли да је бранимо, председник нам је обећао све социјалне гаранције.

Спреман сам да обезбедим борце Вагнер ПМЦ, али данас сам овде, а сутра ме нема. И зато, наравно, држава треба да учествује у социјалним гаранцијама за ветеране, за борце који су извршили задатак.

Дакле, када смо почели да учествујемо у овом рату, нико није рекао да ћемо бити у обавези да склапамо уговоре са Министарством одбране. Нико од бораца Вагнеровог ПМЦ-а није спреман да поново крене путем срама. И тако нико неће потписивати уговоре.

Што се тиче социјалних гаранција, мислим да ће Државна дума и председник наћи компромисно решење у коме ће као борци добити и социјалне гаранције и документа.

Јер обично „борца“ прима особа која је већ изашла из НВО зоне, или је рањена, или прима његова породица, јер је погинуо. Имам 20.000 мртвих, да ли и они да потпишу уговор са Министарством одбране?

Данас смо у рату, речено нам је да закључимо уговор са Министарством одбране. Са ким ће нам рећи да сутра потпишемо уговор? Зато мислим да ће се наћи решење, а у сваком случају нећемо склапати уговор.

Министарство одбране је важан државни орган, важна структура. Али ако га је приватизовала група приватника, то не значи да треба да учествујемо у овом злочину“, објавила је његова прес-служба Пригожинове речи.

Прочитајте ОВДЕ о немирима на Космету 

Извор: Правда.рс 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА