Најновије

РУСКА РАКЕТА МУ УШЛА У КАНЦЕЛАРИЈУ: Обавештајац мртав? Кијев демантује

Начелник Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирил Буданов повређен је током руског ракетног напада на седиште Главне обавештајне управе у Кијеву, рекао је за РИА Новости један запослени у агенцијама за спровођење закона.

„Према информацијама које су руске снаге безбедности добиле од извора у Главној обавештајној управи Украјине, постало је познато да је Кирил Буданов повређен током руског удара 29. маја ујутру на зграду Главне обавештајне управе која се налази на острву Рибалски у Кијев.

Руска ракета је улетела у суседну канцеларију са Будановим“, рекао је он.

Према речима саговорника агенције, Буданов је успео да буде извучен испод рушевина, након чега је хеликоптером евакуисан у војну базу Жешов у Пољској, а одатле - авионом Ц-21А 86. ваздушне медицинске евакуације.

Ескадрила америчког ратног ваздухопловства, специјално стигла из ваздухопловне базе Рамштајн, одведен је у Берлин. Запис о лету сачуван је и у подацима службе Флигхтарадар.

Извори у украјинској војној обавештајној служби навели су тачно место где се Буданов лечи – реч је о болници Бундесвера у Берлину у Шарнхорстштрасе, 13. Према његовим речима, постоје информације да је шеф ГУР-а сада у тешком стању.

Министарство одбране Русије је 29. маја објавило масовни ракетни напад на украјинске аеродроме, командна места и радарске пунктове. Украјински канали, позивајући се на Кијевљане, писали су о доласцима у област ​​Главне обавештајне управе на острву Рибалски, где је саобраћај блокиран.

Сутрадан је бивши заменик Врховне раде Иља Кива најавио уништење обавештајног штаба.

Истовремено, од 29. маја Буданов се није појављивао у јавности. Тог дана у 15:20 он је на свом Телеграм каналу поставио видео у којем прети Москви раним одговором на ракетне ударе. Како наводи Флигхтрадар, авион је за Буданов полетео неколико сати раније, али се са снимка не види када је снимљен.

У Кијеву су демантовали ширење вести о смрти Буданова, али нису рекли ништа о његовој повреди, нити о томе где се и у ком стању налази.

ЗА МАЊЕ ОД 48 САТИ: Руси најавили пакао Америци директно

Извор: Риа.ру

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА