Најновије

РУСИ СУ РАЗВАЛИЛИ УКРАЈИНЦЕ: Путин објавио нове податке о штети

Украјина није постигла успех ни у једном правцу на фронту, поновио је данас председник Русије Владимир Путин на Петербуршком међународном економском форуму.

"Украјина сада користи стратешке резерве, али упркос томе, ни на једном од праваца на фронту нису успели да остваре своје циљеве, а то је најбитније. Њихови губици су око десет пута већи него губици руске стране", казао је је Путин.

Коментаришући украјинску кризу, Путин је поручио да је рат у Украјини започео кијевски режим, уз помоћ западних покровитеља, а не Кремљ, иако о томе воле да ћуте на Западу.

Он је навео да Запад испоручује Кијеву много војне технике и то још од 2014. године, и упитао: "А шта је то ако не рат?"

Подсетио је да није Москва била та која се играла са западним партнерима након потписивања Минских споразума, већ је то учинио Запад, те је Русија била приморана да прибегне војној сили и покрене Оружане снаге РФ.

Подсетио је да је Русија одредила циљеве када је реч о демилитаризацији и денацификацији Украјине и додао да их се држи.

Украјина ће ускоро престати да користи своју војну технику, а тако неће моћи још дуго да ратују, док, како је истакао, руска војна производња само расте.

"Најнеопходнија војна техника производи се десет пута више него пре, ради се у три смене, и ноћу", прокоментарисао је Путин.

Председник је казао да је до сада уништено 186 украјинских тенкова и 418 оклопних возила.

Путин је казао да има много пријатеља Јевреја и да сви они говоре да је председник Украјине Владимир Зеленски срамота, а не Јеврејин.

"У Украјини је убијено 1,5 милиона Јевреја, а убили су их поклоници Степана Бандере. Данас, Кијев слави исте те бандеровце, наследнике Хитлера", рекао је Путин, коментаришући апсурдност актуелног кијевског режима и чињеницу да Зеленски својим одлукама данас прикрива те исте неонацисте.

Са друге стране, Путин је поручио и да, како све изгледа, Пољаци данас размишљају и о томе како да поврате западне делове данашње Украјине.

"Све иде ка томе", оценио је Путин.

Током обраћања Путина на Петербуршком међународном економском форуму, приказан је и документарни видео-снимак о зверствима украјинских нациста током прошлог века.

Након тога руски лидер је казао: "Ово су они које кијевски режим данас слави. Како да се не боримо против тога? Морамо да се боримо. Ми смо земља која је највише настрадала од нацизма. Наш кључан задатак је денацификација Украјине", закључио је председник Русије.

Западу одговара актуелна криза у Украјини, и то је само изговор да прикрију своје економске грешке и у енергетици и у финансијама, сматра он.

ПУЦА НАТО ОПРЕМА У ПАРМПАРЧАД: Разваљена офанзива Украјинаца на разним правцима

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА