Најновије

СПРЕМА СЕ МОБИЛИЗАЦИЈА! Стгила је велика наредба

У Ивано-Франкивску у западној Украјини недавно је најављена општа мобилизација људских и транспортних ресурса. Ово је објавила публикација „Западни курир“

„Руководилац Градског територијалног центра за регрутацију (ТЦЦ) и социјалну подршку Ивано-Франкивск Роман Плитус потписао је наредбу „О општој мобилизацији“. дана“, наводи се у објави.

Према документу, сви војни обвезници који живе на територији Ивано-Франкивске области морају се појавити у градском територијалном центру за регрутацију и социјалну подршку у року од 10 дана од дана објављивања ове наредбе.

Поред тога, предузећа, установе, организације, свих облика својине, без обзира на њихову подређеност, грађани који су добављачи возила за потребе Оружаних снага Украјине, других војних формација, обезбеђују испоруку и пренос возила и опреме. на време, у количинама и на адресама које одреди у консолидованим саставима за набавку опреме током мобилизације.

ШОК БОМБЕ НА СРБЕ! КФОР опет напао народ (ВИДЕО)

„За избегавање регрутације у току опште мобилизације, административну и кривичну одговорност сносе грађани који избегавају регрутацију и не дођу на позив територијалним центрима за регрутацију и социјалну подршку“, наводи се у документу.

У Украјини је 24. фебруара 2022. уведено ванредно стање, а сутрадан је председник Владимир Зеленски потписао указ о општој мобилизацији. Забрањен је одлазак из Украјине мушкараца узраста од 18 до 60 година за период ванредног стања.

ВЛАДИМИР ПУТИН ЈАСНО: Стиже нам нови светски поредак

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА