Најновије

РУСКА АВИЈАЦИЈА НАПАДА У ПРАВЦУ КУПЈАНСКА: Учествују хеликоптери и авиони (ВИДЕО)

У правцу Купјанска руска авијација је извела осам напада на украјинске трупе, рекао је за РИА Новости пуковник Сергеј Зибински, начелник прес-центра групе трупа Запад.

Су-25 (Фото: РИА Новости)

„Посаде јуришних хеликоптера Ка-52 и Ми-28, јуришних авиона Су-25 извеле су осам напада ракетама и бомбама на концентрацију људства, наоружања и војне опреме 14. одвојене механизоване бригаде и 103. посебне одбрамбене бригаде. прецизирао је он.

Према речима официра, у близини Староверовке, ракетне снаге групе '’Запад'’ гађале су из вишецевног ракетног система Торнадо-С припаднике 14. посебне механизоване бригаде, укључујући њено наоружање, војну и специјалну опрему.

У зони одбране руске 1. тенковске армије, артиљерија је погодила је и уништила диверзантско-извиђачку групу 32. посебне механизоване бригаде, а осујетила је и три покушаја ротације јединица украјинских оружаних снага на првом плану код насеља Берестовоје и Стелмаховкавка.

Поред тога, у близини села Кисловка, руске трупе су користиле минобацаче Сани и тенкове Т-72Б3 за гађање по непријатељским положајима. Ликвидирани су и један оклопни транспортер и камион, закључио је извор агенције.

О нападу на границу са Кримом прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА