Најновије

КИЈЕВ МЕЊА ТАКТИКУ: Ово су сигнали које Руси морају да ухвате

Постоје знаци да Кијев, поред Запорожја, покушава да делује и око Артјомовска, као и у другим правцима ка истоку, рекао је он. Чини се да украјинска војска покушава да развуче руске јединице у различитим правцима како би открила слабе тачке у одбрани, наводи се у тексту.

Украјинци имају могућност да бирају подручја за контраофанзиву, док руске снаге морају да бране кривудаву линију фронта која се протеже скоро 1.000 километара, пише Листер.

Он напомиње да се Оружане снаге Украјине, посебно на југу, налазе пред тешким задатком: украјинска војска мора да крене у фронтални напад на добро припремљене одбрамбене положаје у условима у којима им недостаје ваздушна надмоћ.

Русија је имала неколико месеци да ојача своју одбрану и нема шансе да ће Оружане снаге Украјине успети да организују муњевиту офанзиву, наводи се у чланку.

МОЖЕМО ДА СРУШИМО СВАКУ ЗГРАДУ У КИЈЕВУ: Путин послао врло загонетну поруку свету

Метју Шмит, професор националне безбедности на Универзитету Њу Хејвен, напомиње да у овој фази контраофанзиве има више питања него одговора.

Према његовој процени, Кијев је сада распоредио око четвртину својих снага и пита се шта раде остали.

Како сматра Листер, украјинска страна рачуна на то да ће руска команда погрешно разумети неке од сигнала које су јој дале Оружане снаге Украјине.

СУРОВИКИНОВА ЛИНИЈА НА ФРОНТУ: За сваку позицију једна или две ракете

Извор: Србијаданас.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА