Најновије

ПЕНТАГОН ИМА ПРИСТУП БИОЛОШКОМ ОРУЖЈУ: Руси шаљу озбиљно упозорење

Према његовим речима, Научно-истраживачки институт копнених снага САД „Волтер Рид“, има мрежу од четири иностране филијале, од којих је свака опремљена лабораторијама са високим нивоом биоизолације и мрежом територијалних јединица за узорковање и транспорт сојева.

Само једна филијала на Тајланду броји 500 људи, а њени огранци постоје на Непалу, у Камбоџи и на Филипинима, које сарађују са још 12 земаља југоисточне Азије. Поред тога, мрежу филијала у иностранству има и медицински научни центар Ратне морнарице САД. Лабораторије НАМРУ (Naval Medical Research Unit) које су му подређене, раде са патогенима у Северној Африци, на Блиском Истоку и у Јужној Америци.

„Овакав 'разгранати' приступ, који се реализује у целом свету, омогућава америчком војном ресору да приступа епидемиолошки важним верзијама патогена, који су потенцијални агенси биолошког оружја. Ту спадају грознице Марбург и ебола, маларија, грозница долине Рифт“, саопштио је Кирилов.

Он је истакао да материјали добијени током специјалне операције потврђују повезаност института „Волтер Рид“ са Агенцијом Министарства одбране САД за смањења претње ДИТРА и њеним кључним извршиоцем компанијом „Метабиота“.

Поред тога, постоји финансијска и научна документација која сведочи о активности „Метабиота“ у Кенији, Уганди и Јужноафричкој републици. Истовремено, међу наручиоцима са америчке стране, поред Агенције Министарства одбране САД за смањење претње ДИТРА су још и Агенција за националну безбедност (НСА) и Стејт департмент.

„У документима се описују ‘флексибилне’ методе деловања ‘Метабиота’, које омогућавају да се прикрије учешће Владе САД у иностраним пројектима и решавају бирократска питања на рачун ангажовањем локалних чиновника“, истакао је генерал.

ПОКРЕТ РУСКИХ ТРУПА! Британци јављају "хиљаде војника"

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА