Најновије

РУСИЈА НАПУШТА СЗО: Очигледно не желе да бацају новац

Руска влада почиње процес једностраног повлачења из низа међународних тела, укључујући Светску трговинску организацију (СТО) и Светску здравствену организацију (СЗО), изјавио је заменик председника руске Думе Пјотр Толстој.

Фотографија снимљена 22. јануара 2020. године приказује спољни поглед на седиште Светске здравствене организације (СЗО) у Женеви, Швајцарска. Фото: Xinhua/Liu Qu

"Имамо посла на ревизији наших међународних обавеза и уговора који данас не доносе никакву корист, већ директно штете нашој земљи", каже Толстој.

Навео је да је Министарство спољних послова Државној думи послало списак споразума, које ће, заједно са Саветом Федерације, анализирати и предложити повлачење.

Неки од њих су споразуми са СТО и ЗСО, а следећи корак је иступање из тих организација које су, истиче Толстој, "занемариле све обавезе према Русији".

Европске земље чланице СЗО гласале су 10. маја за резолуцију којом би та организација морала да донесе одлуку о потенцијалном премештању европске канцеларије за незаразне болести из Москве, као и о привременој суспензији регионалних састанака у Русији.

Заменик руског министра здравља Андреј Плутницки осудио је резолуцију и описао је као "грубо кршење устава СЗО".

МОСКВА АЛАРМИРА! Кијев прави прљаву нуклеарну бомбу

Извор: Спутник.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА