Најновије

РУСКА АРТИЉЕРИЈА МОЋНО МЕЉЕ: Нато оружје спаљено у пламену

На фронту дугачком 1.000 километара и даље нема значајнијих промена. Украјинска офанзива, ако се тако могу назвати акције ниског интензитета које за циљ имају да испитају руску одбрану, није довела до значајнијих битака нити освајања територије. Кијев је успео да поврати нека насеља на фронту код Запорожја али већина трупа под комадом Кијева је и даље у стању мировања. Оне су и даље у резерви, у ишчекивању пробијања руских одбрамбених линија када би те трупе требале да крену у јуриш ка Азовском мору и Криму.

Према непотврђеним информацијама, украјиснке снаге су прешле Дњепар узводно од бране Нова Каховка. Главне битке воде се између Орхива и Токмака у Запорожју. Украјина покушава да развуче руске трупе и наводни напад преко Дњепра треба посматрати искључиво из тог угла.

Почетак офанзиве је показао да западна војна техника за коју је Зеленски тврдио да ће бити одлучујући фактор за победу над Русијом, није неуништива. После више десетина уништених америчких оклопних транспортера „бредли” и тенкова „леопард 2”, Руси су се растеретили „страха” од западног оружја а Кијев је добио реалан проблем да своје трупе убеди у супериорност опреме коју шаље Запад. Па тако, ових дана друштвеним мрежама у Украјини круже приче о посадама уништених „бредлија” и „леопарда 2” које су прошле без повреда. О томе наводно сведоче фотографије које објављујемо уз овај текст. Само што у опису нема одговора где је нестала купола тог оклопног транспортера. Уз све то иду и анализе лоших страна руских тенкова који због муниције у простору за посаду лако одлете у ваздух. Кажу да исто важи и за оклопне транспортере.

Али, сви су сложни у једном. Најважније и најуспешније руско руско оружје је артиљерија. За разлику од ваздухопловства које је потпуно подбацило и разочарало, што важи и за морнарицу која чами на сидришту у Севастопољу, артиљерија у свим временским приликама даје подршку трупама на првој линији. И, најважније, Русија нема проблем са залихама артиљеријске муниције. Док НАТО земље полако чисте чак и ратне резерве артиљеријске муниције, руске снаге контролишу непријатељску позадину и до 30 километара у дубину.

ЕВО КАКО СУ ИХ РУСИ ЛОЦИРАЛИ: Нато агенти били у бункеру сви ликвидирани

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА