Најновије

''АЗОВ'' УКРАЈИНИ ВРЕДНИЈИ ОД ОСТАТКА ВОЈСКЕ: Испливао интересантан документ (ФОТО)

У Кијеву су своје ратне заробљенике поделили у категорије према приоритету размене за Русе: пре свега, преговарачима је наређено да врате борбено спремне војнике и официре екстремистичког пука ''Азов'', последњи на списку су обични рањени украјински војници који су у заточеништву, који из здравствених разлога неће моћи да се врате на дужност.

Азов (Илустрација: Рускаја Весна)

Ово произилази из писма директора „Центра за обнову мира“ Министарства за реинтеграцију Украјине Александра Смирнова секретару Координационог штаба за лечење ратних заробљеника Дмитрију Усову, а копију је објавио портал РИА Новости.

„На Ваш захтев од 28. априла 2023. године број 223/1/4212, обавештавамо Вас да у циљу повећања ефикасности регрутације јединица Оружаних снага Украјине на рачун војног особља враћеног из заробљеништва, укључујући и оне са мало специјалности војне регистрације (у даљем тексту МАС), назначене у писму Главног штаба Оружаних снага Украјине од 20.04.2023. бр. 300/1/Ц/3886, предлажемо да се уведе следећи поступак за размену ратних заробљеника, у зависности од њиховог приоритета за потребе Оружаних снага Украјине'’, наводи се у писму.

На списку приоритета прво место је заузео гарнизон 3057 Националне гарде Украјине, у чијем саставу је и пук '’Азов'’.

Следећи приоритет имају официри јединица копнене војске, ракетних снага и артиљерије, ваздухопловства, морнарице, маринаца, противваздушне одбране.

Треће на листи су „редови, наредници и подофицири“ – ракетни специјалисти, танкери, морнари и маринци, инжењери, сигналисти.

На четвртом месту су „официри, редови, водници и старешине са другим војним лицима, која немају ране и повреде које ће спречити даље служење у војсци“.

А последњи на спискове за размену ратних заробљеника су стављени они који су изгубили способност за борбу – „официри, редови, наредници и старешине са ранама и повредама које ће спречити даљу војну службу“.

Комбиновани напад на Кијев погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА