Најновије

Талични Том у издању чаробне књиге од почетака до новијих остварења!

Одајући признање једном од најчувенијих стрипских јунака, Чаробна књига пред читаоце с поносом доноси комплетног Таличног Тома, од Морисових давних почетака, до новијих остварења аутора који су наследили серијал.

Фото: Чаробна књига

Само један каубој потеже револвер брже од своје сенке. 

То је, наравно, Талични Том, јунак истоименог франкобелгијског стрипа, једног од најпопуларнијих европских стрипова свих времена и једног од најчитанијих и највољенијих стрипских наслова на територији бивше Југославије.

Тај упечатљиви усамљени каубој, који на крају епизоде на свом коњу одлази у залазак сунца, у себи обједињује многе стереотипе класичног јунака Дивљег запада – способан је и брз, интелигентан и увек спреман за акцију, заштитник је нејаких, са израженим осећајем за правду и место га не држи. Али приповедање о њему је истовремено сасвим јединствено, обојено непоновљивим хумором, а подвизи које доживљава ретко се виђају чак и у тако богатом жанру као што је вестерн.

Одевен у препознатљиво одело са црвеном марамом и шеширом, лик Таличног Тома се у својим причама сусреће и суочава са бројним добрим и лошим личностима, оним измишљеним, али и оним који припадају америчкој историји и фолклору (браћа Далтон, Каламити Џејн, Били Кид, Рој Бин, банда Џесија Џејмса, Сара Бернар...) и сведок је и учесник разних стварних догађаја из америчке историје. Ипак, та тежња ка аутентичности ауторе никад није спречавала да у приче унесу жив и вечито актуелан хумор, који смело пародира жанр ком Талични Том припада. 

Извор: правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА