Најновије

ГОТОВ САСТАНАК У БРИСЕЛУ: Нема више смисла (УЖИВО ВИДЕО)

На састанку се разговарало о најновијим дешавањима на северу КиМ. Вучић је раније данас рекао да ће у Бриселу разговарати са Борељом, али не и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем јер то, како је рекао, нема смисла.

Председник Вучић обраћа се након састанка.

- Саслушао сам све што су високи представник Ђузеп Борељ и човек задужен за дијалог Мирослав Лајчак имали да кажу. Разумем њихову вољу да се кроз разговоре решавају проблеме. Рекао је да ће учинити све што могу у том процесу.

– Рећи ћу на чему сам инсистирао. За нас је највећи проблем не једна, две, три ситуације, већ што другу или трећу годину за редом Куртијев режим покушава да протера Србе, склони их са њихових огњишта. Да ли је то хапшење, пребијање људи, избори са изласком од 3-4 одсто, забрана уласка сваког камиона са српским таблицама. Данас сам представио извештај о повредама људи који су ухапшени, који нису криви, чак су то рекли НАТО и Еулекс за неке - рекао је председник.

Вучић је нагласио да Срби неће да трпе Куртијев терор.

- Доставио сам и дао, наручио Борељу и Лајчаку у каквом се физичком стању ти људи налазе.

- Срби су у веома тешкој позицији - рекао је председник Србије.

- Није Косово пало с неба, оно је за највећи број земаља ЕУ независна држава. То што није за нас, ми морамо да разумемо да за већи део земаља ЕУ то јесте. То је њихово „чедо” – рекао је Вучић.

- Наша позиција је веома тешка, све што важи за Украјину, за Србију не важи. Морамо да се навикнемо на то. Што се тиче представника, ја немам примедбе, треба да задовољи државе чланице. Шта да опишеш Србију? Наше је да урадимо наш посао и да покушамо да будемо коректни, да чувамо стабилност.

ВЕЛИКА ПАНИКА: Путин шаље војску на Молдавију?

Вучић је раније данас рекао да ће у Бриселу разговарати са Борељом, али не и са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем јер то, како је рекао, нема смисла.

Председник Србије је такође истакао и да ће на састанку понети извештај о здравственом стању ухапшених Срба које је обукао официр за везу на КиМ, рекавши да су они у тешкој ситуацији.

УКРАЈИНЦИ УДАРИЛИ НА КАПИЈУ КРИМА: Ракете погодиле кључно место (ВИДЕО)

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА