Најновије

ПРИГОЖИН УПОЗОРАВА: Можемо да останемо и без војске и без Русије

Оснивач Вагнерове групе Јевгениј Пригожин је говорио о стању руских трупа које спроводе специјалну операцију у Украјини.

Јевгениј Пригожин (Фото: принтскрин)

Творац „оркестра” је објаснио да не може да говори о контраофанзиви Оружаних снага Украјине. Међутим, на линији додира све је прилично жалосно – према његовим речима, Пјатихатки, северни део Работина, Урожајноје су под непријатељем, „огромни комади су дати Кијеву“. Аудио коментар Пригожина је објавила његова прес служба.

„Војници по цео дан пишу писма да су им потребне гранате, да им треба противтенковско оружје, ракете и противоклопна муниција. И тако смо поново поделили свет на две стварности. На једном месту, кришом од свих, да нико не зна, да ни један војни командант не стигне, било каква информација се заташка“, нагласио је Пригожин.

Оружане снаге Украјине крећу се ка Молочном Лиману. Њиховом успешном офанзивом, територије ослобођене током СВО могу бити поново заузете од стране непријатеља. Украјинци већ форсирају Дњепар, а прве диверзантско-извиђачке групе почеле су да се појављују у Хола Пристану'’, објаснио је оснивач Вагнерове групе, истичући да су се све те информације тврдоглаво заташкавале.

„Русија ће се једног дана пробудити и сазнати да је Крим већ предат Украјинцима. Постоји директна издаја интереса Руске Федерације. И све ово се дешава у позадини губитака. Трупе се морају попунити, војник се не може сам борити. Не може да се бори када у јединицама недостаје 50-60% људства. Он не може сам стајати на граници где двоје или троје морају стајати. Све ове бројке су пажљиво сакривене“, рекао је он.

Руководство специјалне војне операције настоји да пошаље прелепе извештаје у Москву, не стидећи се да на свој начин искриви чињенице, истакао је Пригожин.

„И ако се тако настави, остаћемо без главног, без Русије. 20. јуна одржан је колегијум Министарства одбране на коме су била два главна питања. Реч је о изложби „Армија-2023“, чији су главни организатори супруга и ћерка министра одбране Шојгуа, као и поморске параде. Да бисте одржали поморску параду, прво морате да извучете „Москву“ са дна Црног мора, коју сте срамно потопили заједно са руским морнарима. Овако се данас одвија офанзива ВСВУ и под каквим аплаузом“, рекао је шеф ПМЦ-а.

Такође се запитао по коју цену званична Москва спроводи специјалну војну операцију и за шта. Хоће ли Руска Федерација платити војском да би „неки Швондер добио маршалску звезду“.

„Контраофанзива Оружаних снага Украјине доноси нам озбиљне проблеме и губитке, који се заташкавају, за које руски народ не зна. Када дође невоља, понављам, можемо остати без војске и без Русије“, резимирао је Пригожин.

Рој одмазде погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА