Најновије

КИЈЕВ МОЖЕ НА РУСИЈУ НУКЛЕАРНОМ БОМБОМ: Украјинци праве нуклеарку?

Украјина може да направи нуклеарну бомбу, изјавио је у емисији Jутјуб канала "Фејгин Лaјв" Алексеј Арестович, бивши саветник председника Украјине Владимира Зеленског.

Према његовим речима, Украјина може за кратак рок да направи нуклеарну бомбу, али да је за обогаћивање уранијума или плутонијума неопходно одређено време, пошто нису лако доступни.

"Против нас је већ примењено нуклеарно оружје. Које ми после тога имамо имамо варијанте за заштиту? Или нас треба зa дан примити у НATO, што је једна гаранција, или ћемо ми онда да направимо нуклеарно оружје, зато што других гаранција нема", нагласио је Арестович.

Он истиче да, уколико ипак не буде прављено нуклеарно оружје, онда је неопходно комплетно наоружавање војске типовима оружја какве поседује НАТО и превођење војно-индустријског комплекса на тај стандард, зато што је, каже Арестович, западно оружје на много вишем техничком нивоу од руског и пружа веће гаранције за безбедност у конвенционалном рату.

"Ако би га они употребили, онда бисмо ми сами морали да нападнемо њихов нуклеарни штит као одговор. Они су већ на неки начин употребили нуклеарно оружје. И опет ће га употребити, а које ми имамо онда могућности, ако свет не реагује?", био је јасан Арестович.

Код употребе нуклеарног оружја, макар и хипотетички гледано, последице могу бити многобројне и неочекиване за оног који га употребљава, истиче Арестович.

Оваква изјава стиже само дан након што је Зеленски рекао да Руси планирају напад на нуклеарну електрану Запорожје, што би довело до несагледивих последица. Таква изјава више звучи као претња, него упозорење и могла би бити назнака да Кијев планира напад за који би оптужио Москву.

ЗЕЛЕНСКИ ИМА ПОРУКУ ЗА РУСЕ: Минирали смо 200.000 квадратних километара тек крећемо

Извор: Рт.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА