Најновије

"Непријатељ је бацио све снаге у напад на нашу одбрану и заузео прве ровове испод Орехова"

Непријатељ је бацио све снаге у напад на нашу одбрану и заузео прве ровове испод Орехова, јављају руски извештачи са запарошког фронта.

Украјински напад на Запорожском фронту код Орехова је поново почео јуче и до ноћи је добио озбиљне размере.

По линији Новоданиловка - Работино Кијев је под прикрићем артиљерије почео да баца у напад прво пешадију са оклопним возилима, затим пешадију на камазима и пикапима, а затим и пешадију у таласима.

- Гомиле јуришника по чистом пољу јуриша под ватром "градова", минобацача, хаубица и ударних хеликоптера, погинули су, њихова техника је запаљена, а они су и даље нападали у таласима.

Бојци 291, 70 и 1430 пука и 417. морнаричка, уз подршку 22.бригаде спецназа, артилерије и авијације, одбијали су нападе, избацујући непријатеља ватром.

Међутим, током жестоких борби непријатељ је успео да уђе у прве ровове једног одбрамбеног пункта, наши су се повукли да би избегли озбиљне губитке на следећу линију одбране – преноси РусВесна изјаву једног од очевидаца битке.

Исти саговорник наводи да је након повлачења из ровова, руска артиљерија ту позицију засула и практично избрисала заједно са украјинском пешадијом која је покушала да се утврди на њој.

- Од јутра 23.јуна са прекидима иду позиционе борбе, непријатељ се прегрупише  и попуњава губитике, припремајући се за нову талас напада.

По цену великих губитака, непријатељ полако напредује, умарајући труповима свој пут кроз линије дубоке ешелониране одбране Руске војске, створене управо за такве маневарске одбрамбене операције – наводи РусВесна.

Украјинска војна колона претворена у буктињу (ВИДЕО)

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА