Најновије

БЛОКИРАН И ЦЕНТАР САНКТ ПЕТЕРБУРГА: Пригожин разговарао са генералима, нови снимци из Ростова на Дону (ВИДЕО)

У Москви су појачане мере безбедности, изјавио је градоначелник руске престонице Сергеј Собјањин.

Руска војска (Фото: РИА Новости)

Према његовим речима, уведена је додатна контрола на путевима града. „Могуће је ограничити одржавање масовних догађаја“, нагласио је. Он је замолио грађане да се према овим мерама односе са разумевањем.

Заузврат, гувернер Московске области Андреј Воробјов је такође најавио јачање мера безбедности у региону. Он је дозволио могућност провере на путевима према југу, а такође је позвао да се уздрже од путовања личним превозом на југу Московске области, пре свега ван ње. Воробјов је напоменуо да се спроводе антитерористичке мере, ситуација је под контролом безбедносних служби и ФСБ. Гувернер је замолио грађане да остану мирни.

Кремљ је саопштио Путиново обраћање

Председник Русије Владимир Путин обратиће се грађанима ускоро, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„У најближе време ће бити обраћање председника“, рекао је он.

Ситуација у Ростову на Дону

Људи са необележеним маскирним униформама појавили су се у центру Ростова на Дону. Очевици су за лист „161” рекли да су лица у маскирној униформи приметили у кругу седишта Јужног војног округа, седишта Министарства унутрашњих послова, Федералне службе безбедности, градске управе и једне од полицијских управа.

Ујутро 24. јуна појавио се снимак на којем Пригожин са марамом на глави шета двориштем штаба Јужног војног округа, а касније на клупи разговара са замеником министра одбране Русије генерал-пуковником Јунусом Бек Јевкуровим и генерал-потпуковником Владимир Алексејевим.

 

Претрес у Вагнеровој згради у Санкт Петербургу

Снаге безбедности ушле су у суботу, 24. јуна рано ујутру у зграду ПВК Вагнер центра у улици Жолнаја у Санкт Петербургу. Прецизира се да су стигла два аутобуса са официрима ОМОН-а и Националне гарде који су ушли заједно са људима у цивилу.

Такође се наводи да су маскирани мушкарци наоружани митраљезима виђени у близини Благовешченског моста у Санкт Петербургу. На најближем насипу налазе се хотел и ресторан, који су повезани са оснивачем Вагнерове групе Јевгенијем Пригожином.

Улица Академическиј переулок, која се налази у близини, ограђена је са две стране, наоружане снаге безбедности дежурају директно на насипу.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА