Најновије

ФСБ УПАО У ПРИГОЖИНОВУ КАНЦЕЛАРИЈУ: Пронађено свашта у фиоци (ФОТО)

На дан када је плаћеничка јединица „Вагнер” под командом Јевгенија Пригожина умало изазвала грађански рат у Русији и марширала на Москву, руске снаге безбедности су упале у његове канцеларије и откриле шта су тамо затекле.

Према првим фотографијама, откривен је и Пригожинов лажни пасош у којем је стајало да се зове Владимир „Бобров”, уз његову фотографију и лажне податке о датуму и месту рођења, јер је наведено да је рођен. 27. јануара 1956. у Тверској области у Подмосковљу.

ВАГНЕР И ПУТИН "НАВУКЛИ" УКРАЈИНЦЕ: Сад им се спрема потпуно разваљивање

У ствари, рођен је у Санкт Петербургу 1. јуна 1962. године, када се тај град звао „Лењинград“.

Осамдесетих година Пригожин је годинама био у затвору због разбојништва на улицама родног града, затим је продавао виршле и постепено улазио у угоститељство. После низа година постао је власник елитних ресторана у Санкт Петербургу у које је председник Русије Владимир Путин доводио највише званице, а потом се зближио са првим човеком Руске Федерације и формирао паравојну формацију, у којој је учествовао у рату у Сирији и већ тада био оптужен за брутално мучење.затвореника. У рату у Украјини дошао је до изражаја приликом освајања Соледара и посебно Бахмута.

Он је у суботу, после разговора са председником Белорусије Александром Лукашенком, зауставио своје јединице у офанзиви на Москву. Он је рекао да се зауставио на 200 километара од главног града Русије, да спречи крвопролиће, док су чеченске снаге Рамзана Кадирова дошле у Ростов на Дону, који су његове јединице заузеле, управо да зауставе Вагнера.

КРЕМЉ ОТКРИО СВЕ ДЕТАЉЕ СПОРАЗУМА: Ово је договор између Пригожина и Русије

 

Извор: Курир.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА