Најновије

ОТКРИВЕНЕ БРОЈКЕ: Са колико возила је ''Вагнер'' кренуо на Москву? (ВИДЕО)

У суботу, 24. јуна, више од хиљаду комада опреме приватне војне компаније (ПМК) Вагнер кренуло је ка Москви кроз Вороњешку област. Колико возила иду ка престоници, открива Телеграм канал База..

Јевгениј Пригожин (Фото: Телеграм)

Према наводима портала, прва колона која је прешла границу Вороњешке области одмах после поноћи 24. јуна укључивала је око 350 комада опреме, укључујући девет тенкова, четири оклопна возила Тигр, топ, вишецевни ракетни систем '’Град”, десетине камиона и стотине аутомобила. Како наводи База, управо је овај конвој срушио баријеру грађевинских и теретних возила, коју су поставили надлежни, на 590. километру аутопута М-4 '’Дон'’.

Касније, око 5 сати ујутру, још већи конвој од око 375 комада технике улетео је у Вороњешку област – упутио се ка граду Бутурлиновка, где се налази војни аеродром Министарства одбране Русије. Два сата касније границу региона прешао је још један конвој са око 100 комада опреме, укључујући три тенка и два противавионска топа.

Четврти конвој од 212 комада технике наводно је око 9 сати ујутру ушао на територију Вороњешке области.

Дана 23. јуна у вечерњим сатима, оснивач '’Вагнера'’, Јевгениј Пригожин, оптужио је руску војску да је наводно напала позадинске кампове његове приватне војне компаније. Након тога је запретио да ће употребити силу и уништити све који буду препречили пут борцима групе. Касније је ФСБ покренуо поступак против Пригожина за организовање оружане побуне. Затим су се у Ростову на Дону појавили Вагнерови ловци, а конвој са њиховом опремом примећен је и на аутопуту на путу за Москву. У низу региона проглашен је режим противтерористичке операције.

Више о овоме прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА