Најновије

''ВАГНЕРОВА'' ПОБУНА: Безбедносна компонента у Русији заказала као у Србији са Црном руком

Дарко Обрадовић из Центра за стратешке анализе оценио је вечерас поводом информације да је лидер паравојне формације Вагнер Јевгениј Пригожин одустао од плана да крене ка Москви и пристао да се његови борци врате у своје базе, да то значи да је група чији је експонент Пригожин помислила да може бити ликвидирана и сада преговара са руским председником Владимиром Путином да добије гаранције или уступке.

Вагнеровци (Фото: Телеграм)

Он је за Танјуг рекао да је реч о ''феудалној прерасподели моћи'' и да је то онда много повољнији сценарио за Русију него да постоји група која је спремна да из корена промени садашњи поредак у Русији.

''Русија је нуклеарна сила и Путин има свест о државништву и због тога је боље да власт буде у његовим рукама, него да буде препуштена хаосу под влашћу неких банди'', рекао је Обрадовић.

Поводом побуне припадника "Вагнер" он је оценио да је у питању ''афрички сценарио'' који је могао да се предвиди.

Безбедносно-обавештајна компонента је заказала као пре сто година у Србији са ''Црном руком'', рекао је Обрадовић за Танјуг.

''Не зна се ко води ту групу побуњеника, ко је нелојалан у тој групи, да ли је поткупљен, да ли су у питању руски националисти, тајкунско-мафијашка мрежа, или је у питању економска изолација ологарха, али у сваком случају постоји шира група завереника чији је експонент шеф 'Вагнера' Јевгениј Пригожин'', рекао је Обрадовић.

Чим неко може да уништи линије снабдевања код Ростова и Вороњежа значи да је постојао озбиљан план, указао је Обрадовић.

Он је оценио ''да то није смело да се догоди'' и да озбиљна држава ''то себи не дозвољава''.

''Југославија се распадала, а нико није довео тенкове и оружје да покуша да свргне власт'', каже Обрадовић.

Више о овој теми прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА