Најновије

ШТА ДАЉЕ? Вагнеровци поричују Пригожину да није мушко

Изгнанство Јевгенија Пригожина из Русије отвара многа питања. Још је рано за извлачење закључака какве ће политичке последице оставити његова побуна против руског војног врха, али у овом тренутку је знатно важнија непознаница како ће то утицати на јединице „Вагнера” на фронту. Хоће ли оне наставити да се боре са еланом како и до сада, хоће ли јединице регуларне руске војске имати поверења у њих. И наравно, како ће се према јединицама „Вагнера” понашати руска врховна команда.

Јуче се на друштвеним мрежама појавио снимак припадника једне, такозване, „Јуришне зе јединице” који су Пригожину упутили низ увреда.

– Прича се да си отишао, да си их све лагао. Цео „јуришни одред зе” је био спреман да стане иза тебе. Али, ти си отишао. Официри сада врше притисак на нас, није требало овако да буде. Када човек иде, иде заједно, али испало је да ти ниси мушкарац, говори један борац, који након тога износи низ увреда и закључује да ако то није тачно, нека Пригожин покаже да је мушко.

Други припадник „Вагнера” пита Пригожина шта даље.

Иначе, „јуришне зе јединице” примале су углавном осуђенике у своје редове. Према доступним подацима, плата припадника тих јединица износила је око две хиљаде долара, а након службе су могли да очекују смањење казне или помиловање.

СТИЖУ НОВЕ МИЛИЈАРДЕ У УКРАЈИНУ: ЕУ даје паре за оружје и напад на Русију

Извор: Политика.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА