Најновије

"СЛУШАЈ САША, БЕСКОРИСНО ЈЕ, ОН НЕ ДИЖЕ СЛУШАЛИЦУ": О чему су разговарали Путин и Лукашенко током побуне "Вагнера"

Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је да је током разговора са руским колегом Владимиром Путином током побуне Вагнера, предложио да се не жури са спровођењем "сурових одлука" и "убијањем".

- Најопасније, колико ја разумем, није каква је ситуација била, већ како се могла развити, и какве су могле бити њене последице. То је било најопасније. Предложио сам Путину да не жури. Хајде разговарај са Пригожином, са његовим командантима. На шта ми је он рекао: "Слушај, Саша, бескорисно је. Он чак ни не диже слушалицу, не жели ни са ким да разговара" - открио је Лукашенко у уторак, а преноси Спутњик Белорусија.

- Питам: "Где је он?" - "У Ростову." Ја кажем: "Добро. Лош мир је бољи од сваког рата. Не жури. Покушаћу да га контактирам." Он још једном каже: "Нема сврхе." Ја кажем: "Добро, чекај." Разговарали смо око пола сата. Онда ме је обавестио да је на фронту. Сећам се његових речи: "Знаш, а на фронту је, зачудо, боље него што је икада било" - препричао је Лукашенко телефонски разговор са Путином.

Он је додао да је након тога покушао да контактира Јевгенија Пригожина.

- Још сам морао да пронађем телефоне... Кажем: "Како да га контактирам? Дај ми телефон." Каже: "Највероватније, ФСБ има телефон." Разјаснили смо. До средине дана смо инсталирали чак три канала преко којих можемо да разговарамо са Ростовом - наставио је белоруски председник.

Лукашенко није подржао став "навијача-патриота" у Русији, који су после покушаја побуне почели да осуђују Путина и захтевају да "ухвати, убије, затвори".

- У Русији је, као што увек бива, било "ура-патриота" који су почели да урлају и вичу, осуђују Путина, захтевају да не прекида кривични поступак, да хвата, убија, затвара - рекао је он.

ОФИЦИР ИЗ ПАКЛА! Украјинац се посвађао са војницима па их побио (УЗНЕМИРУЈУЋ ВИДЕО)

Према речима Лукашенка, када је почела побуна Вагнера, већина људи се сакрила.

- Матвијенкова се показала храбрим, Володин, патријарх Кирил, пар људи - то је све. А после свађе можемо одмахнути рукама и саветовати: "убиј", "убиј" и "убиј". Слушајте, па, има ко да "мокри" ("убија"), поготово знате где - рекао је Лукашенко.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА