Најновије

Возачи, ово ће вам олакшати путовање овог лета! Уштедите и до 2000 евра у иностранству (ВИДЕО)

Сезона летњих одмора је почела. Велики број људи се већ упутио ка летњим дестинацијама планинама и мору, али треба размислити шта се дешава у случају да вам се ауто поквари у путу. Кога позвати, кад ће доћи доћи, где одшлепати... Ако сте например у Грчкој да ли ћете уопште успети да се споразумете? И најбитније колико то све кошта? Да ли сте знали да у сезони, склањање са аутопута у иностранству кошта око 200 евра а шлеп до Србије и до 2000 евра?

Услуга помоћи на путу је идеално решење, по истраживању редакције Правде све више возача обезбеђује себе и своју породицу да не морају да размишљају о проблемима и кваровима на путу. Решење је знатно јефтиније уз годишњу чланарину!

Како функционише?

Пакети помоћи на путу трају годину дана и независни су од датума регистрације возила. Возач уз годишњу накнаду/чланарину може да рачуна да неће никад остати сам на путу. Ако се деси неки проблем или квар потребно је позвати СОС центар компаније која након тога даље преузима цео посао. ЈАКО ЈЕ БИТНО нагласити да се пакет мора узети унапред, а не када се деси квар јер је тада већ касно и следују вам редовне цене шлеповања које су изузетно скупе и непредвиде јер тржиште још није стандардизовано те сваки шлепаџија може одокативно да вам да цену у зависности од тога у коликој сте невољи.

Опште је познато да колико год да сте добар возач и да добро одржавате возило, не можете да предвидите у ком тренутку би могао да се деси квар на возилу и да вас доведе у проблематичну ситуацију. Некада чак није ни питање возила. Знамо какво је стање путева у Србији и како се одржавају. Велика је шанса да се налети на рупу на путу и да вам то упропасти дан или чак цео одмор.

Повећана потражња за пакетима

Из компаније Атлас помоћ на путу кажу да од почетка године бележе огромну потражњу за пакетима у односу на исти период претходне године. Чак до 5x веће интересовање. И да сви показатељи говоре да ће предстојећа летња сезона бити рекордна по броју корисника услуге.

„Један од разлога раста је повећање свести међу возачима о значају пакета помоћи на путу. Позитивна искуства који имају Атлас корисници се брзо преносе на интернету и поготово на друштвеним мрежама, тако да се и едукација о безбрижности у саобраћају временом повећава. Додуше, и поред тог позитивног тренда, треба констатовати да смо и даље далеко у односу на државе западне Европе по проценту броја возача који имају уплаћен пакет“, каже Милош Маринчевски из Атласа.

Најчешћи кварови

„За 15 година рада СОС центра имали смо сигурно преко 100 различитих кварова због којих су возачи звали. Најчешћи случај је када ауто не може уопште да стартује или се гаси током вожње. Након тога следе различита оштећења на гумама. Ту су и кварови на мењачу и квачилу возила. Током лета имамо велики број позива везано за кварове хладњак илити кад прокува мотор. Код новијих возила примећујемо већи проценат кварова електронике и грешака борда компјутера“, објашњава наш саговорник.

Цене пакета

У редакцији смо истраживали како су се кретали цене пакета кроз године и приметили смо да су све компаније значајно дигле цене пакета чак и до 50% као и да се велики број корисника на форумима жали на промене услове уговора и укидање битних ставки. Како се ваша компанија за коју радите носи са тим?

Близак однос који имамо са члановима, поменути тренд раста за пакетима и интерна организација су фактори који су нам помогли да одржимо исте цене још од 2019-те године! Једина смо компанија на тржишту која није мењала цене у последњих 4 година, док смо истовремено у сарадњи са возачима побољшали услове пакета. У последњих пар месеци приметан је значајан прелазак корисника од конкуренције код нас, управо због тих разлога које сте навели у вашем питању“.

Илустрација: Атлас24

Који пакет би сте препоручили нашим читаоцима који путују на море овог лета и која је његова цена?

„Без дилеме то је Интернационални Плус пакет. Он је креиран управо у сарадњи са возачима. Покрива територију Србије, Европе, сва острва и чак целу Турску. Садржи асистенцију са неограниченом километражом шлепања и безусловним повратком возила на адресу са превозом свих путника. Тако да сте апсолутно сигурни да у случају било ког проблема или квара сигурно стижете кући. Оно што је одушевило возаче овог лета је и нова опција да у иностранству добијате поправку возилу до 500 евра ако се одлучите да квар поправите у сервису као и хотелски смештај за све путнике и рент а цар док се не реши ситуација. Цена пакета је 7,990 динара на годишњем нивоу или ако се одлучите за Национални пакет који покрива територију Србије, у том случају износ је само 3,990 динара“, констатује представник компаније Атлас – Милош Маринчевски.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА