Најновије

ПАКЛЕНЕ НОТЕ ДОНБАСА: На свим линијама фронта - непрестани удари!

ДОНБАС - Ваздушно-космичке снаге Русије извршиле су ударе високопрецизним оружјем по објектима за прераду нафте и складишта горива чиме су спречена прегруписавања Оружаних снага Украјине у Донбасу, саопштило је руско министарство одбране.
Ракетни систем Бук (Фото: Јутјуб)

Ракетни систем Бук (Фото: Јутјуб)

Оружане снаге Украјине су током дана наставиле са покушајима офанзивних операција на Доњецком, Јужно-Доњецком и Запорошком правцу.

У правцу Доњецка успешно је одбијено пет непријатељских напада у областима насеља  Артемовск, Первомајское, Петровское и Веселое (ДНР).

Више од 240 украјинских војника, два оклопна возила, два пикапа, као и самоходни топови пољске производње Краб уништени су ваздушним ударима и артиљеријском ватром.

У правцу југ-Доњецк, у области Времевског, одбијена су два непријатељска напада снагама до по једне моторизоване пешадијске чете у правцу села Старомајорское .

На Запорошком правцу руске трупе су наставиле да нападају авијацијом, ракетним снагама и артиљеријом на концентрацију непријатељских резерви у рејонима насеља. Орехов, Малаја Токмачка, Новоданиловка и Јаблонево, Запорошка област. На подручју села Марфопољ, Запорошка област, обустављене су активности Оружаних снага Украјине.

Укупни губици непријатеља на овим просторима у току данашњег дана износили су 235 украјинских ловаца, два тенка, три оклопна возила, два аутомобила, као и хаубице Д-20 и Мста-Б.

У правцу Купјанска, ваздушни удари и артиљеријска ватра нанели су пораз људству и техници Оружаних снага Украјине у областима села Синковка, Кисловка, Тимковка Харковске области и Новоселовское (ЛНР).

На подручју села Тимковка, Харковска област, украјинска ДРГ је уништена. Непријатељски губици су износили преко 30 украјинских војника и три возила.

На Краснолиманском правцу, два непријатељска напада су одбијена у областима  насеља Кузмино (ЛНР) и Григоровка (ДНР). Јединице 21., 42., 63., 67. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и 15. пука Националне гарде Украјине поражене су ударима оперативно-тактичке авијације и артиљеријске ватре у рејонима насеља Червонаја Диброва, Невски (ЛНР), Јамполовка, Терни и Григоровка (ДНР). У области Серебрјански обустављене су активности две украјинске ДРГ.

Током дана уништено је до 115 украјинских милитаната, два оклопна возила, три пикапа, један МЛРС Град, самоходне топове Акација и хаубица Д-30.

У правцу Херсона, вештим дејствима руских трупа и артиљеријском ватром уништена је непријатељска диверзантско-извиђачка јединица покушавајући да се искрца и обезбеди на северном делу острва Антоновски.

Током дана у овом правцу уништено је до 50 украјинских милитаната, три возила, као и хаубице: Мста-Б, Д-20 и Д-30.

Оперативно-тактичка и војна авијација, ракетне снаге и артиљерија група трупа Оружаних снага РФ током дана су победиле 93 артиљеријске јединице на ватреним положајима, људство и војну технику у 134 округа.

У граду Краматорску (ДНР) погођен је привремени стационарни пункт за команданте 56. моторизоване пјешадијске бригаде Оружаних снага Украјине.

Системи ПВО су током дана пресрели три крстареће ракете Сторм Шедоу и шест граната ХИМАРС МЛРС и уништили осам украјинских беспилотних летелица.

Прочитајте ОВДЕ каква се чистка спрема у армији Русије

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА