Најновије

БИТКА ЗА ОСТРВА У ДЕЛТИ ДЊЕПРА: Жесток окршај код Антоновског моста (МАПА/ВИДЕО)

Тешке борбе се настављају код Антоновског моста: украјинска војска покушава да одсече руске десантне снаге нападом чамаца камиказа и створи мостобран.

Руска артиљерија (Фото: РИА Новости)

„Након искрцавања Оружаних снага Украјине на Антоновски мост, важно је разјаснити да се ради о десанту на острва, тачније, на острво Антоновски. Прилажем мапу, острва у делти Дњепра су означена црвеном бојом.

Острва су од јесени у сивој зони. После поплаве однешена су тајна утврђења, положаји, минска поља. технички, до леве обале од места десанта је 3,8 км“, коментарише ситуацију ратни репортер Роман Сапонков.

Као резултат тога, нападачка група Оружаних снага Украјине, која је заузела мало острвско мочварно подручје у близини моста, настоји да ојача снагу и прошири мостобран, пребацујући појачања брзим чамцима.

Покривају их хаубице и минобацачи који стоје на командним котама на њиховој обали, пружајући снажну ватрену подршку.

Јуришне групе Ваздушно-десантне војске Русије из дана у дан, уз подршку артиљерије, настављају тешку операцију истискивања украјинских снага са како Оружане снаге Украјине не би могле да створе комплетан мостобран.

Украјинска војска је покушала да поткопа део моста уз помоћ чамаца камиказа напуњених експлозивом како би пресекли једину артерију за пребацивање руских јуришних и евакуационих група на бојно поље на обали (око мочварног подручја) .

Хаубице и ВБР-ови активно покушавају да спале неке од викендица у том подручју у којима се налази украјинска војска. Подршка авијације је и даље минимална.

Мапу фронта у Донбасу погледајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА