Најновије

ОТВОРЕНЕ ПРЕТЊЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Министар одбране БиХ има план Б

Зукан Хелез, министар одбране у Савету министара БиХ, објавио је на свом Фејсбук профилу отворене претње због одлука Народне скупштине Републике Српске.

ОС БиХ (Фото: Јутјуб)

Хелез је поручио да ће у овом ентитети пристати једино да БиХ буде, како он каже, "само 51.209 километара квадратних".

У супротном, тврди имају "план Б".

- Позивам и господина Шмита да искористи све функцијом му додељене овласти, и тако БиХ ослободи сецесионистичког терора са којим се деценијама суочавамо, а тиме и једном за сва времена угаси и сваки наредни сецесионистички пламен, ма са које стране долазио, и ма из чије главе био! Легалиста сам, верујем да се настала ситуација може решити унутар институција БиХ. Понављам, желим веровати да се настала ситуација може и хоће решити у складу са Уставом и законима ове земље, уколико не, у том случају имамо план 'Б'. Само свих 51.209 километара квадратних и никако другачије - објавио је Хелез на Фејсбуку.

Према његовим речима, план "А" је процесуирање свих актера који су својим одобравањем "учествовали у удару на уставно-правни поредак БиХ", заборављајући при томе да је управо Уставни суд тај који је својим одлукама нарушио уставно-правни поредак у БиХ.

Извор: РТРС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА