Најновије

СТРЕЛКОВ ЖЕСТОКО ИСПРОЗИВАО: Оголио и Путина и Пригожина

РУСИЈА - Игор Гиркин Стрелков, херој Новорусије, један од лидера и ратних команданата са почетка крвавог рата у Донбасу, објавио је на друштвеним мрежама ствари којима је "испрозивао" и руског председника, Владимира Путина, али и шефа Вагнера, Јевгенија Пригожина.
Стрелков - право у центар (Фото: Јутјуб)

Стрелков - право у центар (Фото: Јутјуб)

Подсећамо, због политичких неслагања је Стрелков често долазио у сукоб са Кремљом још много година раније, а то је разлог и његовог прекида деловања у Донбасу.

Он је сада прокоментарисао на друштвеним мрежама целу ствар око “оружане побуне Вагнера” и дешавања у врху државе.

Стрелков је објавио два цитата Владимира Путина, а реч је о два јавна обраћања из различитих периода, где Путин говори о групи Вагнер. У фебруару 2022. године, Путин каже да Русија нема никакав однос са Вагнером, те да то тврди потпуно одговорно и без икаквих “задњих мисли”, док у јуну 2023. године, Путин изјављује да руско министарство одбране и држава Русија стоји иза целокупног финансирања групе Вагнер.

Стрелков је објавио и видео снимке ових Путинових говора на мрежи Телеграм.

Он је овим Путина оголио као лажова, а Пригожина је “испрозивао” још јаче објављујући фотографије убијене пилотске екипе руског бомбардера Ил-22 и руског хеликоптера Ка-52 који су жртве агресије групе Вагнер.

Стрелков овим објавама очигледно жели да укаже на политичке и друштвене пукотине унутар руске државе, као и на неправду којој држава очигледно не може да стане у крај.

Погледајте објаве:

Прочитајте ОВДЕ шта Лукашенко каже о помоћи Вагнера Белорусији

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА