Најновије

Ђилас тврди да следи бежанија: Људима из власти врло брзо бити потребнија једна друга компанија у власништву Митровића, а то је Аир Пинк

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, гостујући на ТВ Нова С, изјавио је по питању ситуације на КиМ да сама чињеница да међународна заједница 24 године после рата и бомбардовања говори да је најважнија деескалација сукоба, говори да су ове две деценије очигледно протраћене. Оно што је најважније јесте да заиста нема сукоба, да људи могу да остану да живе на северу и да све ово што се дешава, сваки овај нови инцидент, доводи до тога да се људи селе са севера.

Драган Ђилас је истакао да се режим сусреће са високом инфлацијом, са растом цена, са недовољним растом плата.

- Грађани се сусрећу са несигурношћу у земљи, безбедности нема, никакве стабилности, сваких пет дан слушамо од неких војних лица или министара да ћемо малтене да ступимо у рат сутра. Једноставно у тој ситуацији Вучић не може да буде сигуран чак ни под овим условима да ће победити на нивоу Србије, а у Беогаду ће их сигурно изгубити - рекао је Ђилас у емисији „Међу нама“ на ТВ Нова.

О позиву власника Пинка Жељка Митровића да лидери опозиције дођу током најављеног протеста у суботу у његову канцеларију, Ђилас је рекао да они не могу да имају за саговорника "неког ко прича са учесницима Задруге и ко води једну фабрику зла".

- Они који причају са учесницима "Задруге" и имају њих за саговорнике, не могу да имају нас за саговорнике. Не могу они људи који воде једну реалну фабрику зла која уништава људима животе која промовише некултуру, агресију, насиље, примитивизам и криминалце које претвара у идоле овој деци, не могу такви људи да причају са нама. Пинк је веома значајан за овај режим, то је свима јасно, али мислим да ће овим људима из власти врло брзо бити потребнија једна друга компанија у власништву Жељка Митровића, а то је Аир Пинк - рекао је лидер ССП-а.

Он је истакао да је степен насиља у Србији "огроман" и додао је да се "мали број људи осећа безбедно".

- Насиље је на сваком кораку. Неће избори сами по себи да зауставе насиље у овој земљи, неће да промене положај просветних радника, неће они да смање вршњачко насиље, јер деца гледају и даље ријалитије где се туку, нема ријалитија у оном тамо где је кућа, али исто тако настављају у студију, и опет најављују следећу сезону. Значи ништа се не мења - рекао је председник Странке слободе и правде.

- Ово није политика, политика су избори, услови за изборе, да грађани добију све информације и да онда могу да гласају за опцију за коју верују да ће најбоље да води Србију. Ово није политика, ово је један живот. Људи у Србији желе једну стабилну, сигурну и безбедну земљу за себе и за своју децу. Како ћемо да је направимо? Тако што ће Скупштина овако да изгледа? Тако што се прогањају полицајци који су ухватили највећег произвођача дроге, не у Србији, него у Европи, хоће ли тако да се промени нешто? Па неће - поручио је он.

Он је рекао да су се данас поједине парламентарне странке (ССП, ПСГ, Не давимо Београд, Покрет за преокрет и Синдикат Слога) обратили европским званичницима.

- Не да тражимо да они нама помогну у нашим захтевима, већ смо рекли, господо, ви сте у разним извештајима, Европског парламента, Европске комисије дали десет препорука које Србија треба да примени да би се демократизовала као земља. Ајде урадите и ви нешто да се то примени. Свака та ствар ако се примени доћи ће до већег степена демократије. Ја не очекујем ни од кога да нам помогне, за то да се изборимо за демократску, стабилну и праведну Србију, то је на нама и ми ћемо се сами за то изборити, али је сигурно лакше ако применимо неке европске вредности јер живимо у Европи, европска смо земља и народ и морамо бити део Европе - изјавио је Ђилас.

Председник Странке слободе и правде је рекао по питању ситуације на Косову да сама чињеница да међународна заједница 24 године после рата и бомбардовања говори да је најважнија деескалација сукоба, говори да су ове две деценије очигледно протраћене.

- Оно што је најважније јесте да заиста нема сукоба, да људи могу да остану да живе на северу и да све ово што се дешава, сваки овај нови инцидент, доводи до тога да се људи селе са севера - рекао је Ђилас.

Он је рекао да је разговарао са људима са Косова и они су рекли да, рецимо на факултету у Митровици сада има довољно студената само на Медицинском факултету, да остали немају попуњена места.

- Решење које би могло да се донесе да буде корак ка смиривању тензија јесте да се север Косова претвори у бесцаринску зону. Да у тој зони људи могу да инвестирају, да онда помогне држава Србија компанијама које ће отићи тамо да подигну фабрике, да се људи запосле тамо, да примају пристојне плате, да од тог Универзитета у Митровици направимо добар Универзитет, са предавачима из света и из Србије, једноставно да тамо почне да се живи мирно, иначе ако се то не деси ја мислим да тај егзодус који већ постоји, ће постати још масовнији и на крају ће заиста Косово и остати без људи - рекао је Ђилас.

НИШТА ЈОШ НИЈЕ ГОТОВО: Нова побуна против Путина - има само два дана да реагује

Извор: Директно
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА