Најновије

"Протести зауставили распродају државних предузећа!"

- Протести који већ месец дана не јењавају су постали једина институција која штити интересе народа и државе. Грађани су својим одлучним ставом успели да натерају Вучићев режим на повлачење у бројним битним стварима. Последње је одустанак власти од трансформације јавних предузећа у акционарска друштва што је био први корак ка њиховој приватизацији - каже председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић.

Подсећамо, Ана Брнабић је јуче изјавила да Влада повлачи Предлог закона о управљању предузећима у државном власништву по коме је 20 јавних предузећа требало да буде трансформисано у акционарска друштва или ДОО што је по многима био увод у њихову приватизацију.

Реч је о Србијагасу, Југоимпорту СДПР, Службеном гласнику, Пошти Србије, Путевима Србије, Скијалиштима Србије, Србијашумама, Србијаводама, Заводу за уџбенике, Нуклеарним објектима Србије - Винча, као и ЈП за склоништа Београд, Јавно комуналном предузећу Услуга Прибој и Јавно стамбеном предузећу Приштина, ЈП за развој планинског туризма Стара планина Књажевац, ЈП Борјак Врњачка Бања, као и национални паркови Шар планина - Штрпце, Копаоник, Ђердап, Тара и Фрушка Гора, Предузеће за подземну експлоатацију угља Ресавица, Емисиона техника и везе Београд, као и ЈП за развој и унапређивање информисања путем електронских медија на српском језику у АП Косово и Метохија "Мрежа-Мост" Београд.

Паровић каже да је главни доказ да се Вучић из страха од протеста повукао говори чињеница да је пре два месеца по истом моделу ЕПС из статуса јавног предузећа пребачен у акционарско друштво чиме је отворен пут да се део по део прода.

- Оно што је било неизводиво у ЕПС док је био у статусу јавног предузећа, а то је издвајање хидроелектрана и њихова продаја, постало је могуће у новом формату. Међутим, грађани су протестима и то зауставили.

Дакле, Вучићева машинерија која већ пуних једанаест година меље Србију наишла је на тврдо и зауставила се. Ово је први месец у којем су спречени у пљачки и предаји националног интереса. Зато је важно наставити у истом темпу и нипокоју цену не пристајати на изборне коске које ће власт нудити. Сви ми који смо у протесту, а то значи стотине хиљада људи сачинили смо усмени договор и акламацијом га више пута потврдили – објашњава он.

Према његовим речима не сме бити одустајања до испуњења захтева. Он каже да испуњењем захтева идемо ка промени друштвеног амбијента што је кључни предуслов за политичке промене.

- У најкраћем, док се не сруши симбол Пинка није се променио амбијент, а дан одузимања националне фреквенције постаје нулта тачка промене читавог накарадног система у Србији. Идемо ка томе и сада нема стајања – рекао је Паровић.

ПАД АМЕРИКЕ - ДОБРОДОШЛИ У ЗОМБИЛЕНД: Лешеви леже по улици, криминал усред дана, газе по шприцевима (ВИДЕО)

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА