Најновије

ДЕВЕТИ УДАР НА "ВУЧИЋЕВ РЕЖИМ": Овај пут правац Пинк!

БЕОГРАД - Девети пут по реду, протести "Србија против насиља", одржавају се у Београду, али и у другим градовима широм Србије.
Призор са једног од протеста (Фото: Јутјуб)

Призор са једног од протеста (Фото: Јутјуб)

У Нишу је отказан скуп због кише, а у Зрењанину су окупљени блокирали саобраћај на путу Зрењанин–Београд код кружног тока, а најављено је да ће блокада трајати до 20 часова.

Део опозиције који организује протесте најавио је да ће окупљање грађана почети у 18 сати испред Дома Народне скупштине, након чега ће колона кренути Улицом кнеза Милоша, преко Мостара и Булеваром кнеза Александра Карађорђевића до зграде телевизије Пинк.

Пре протеста организација "Млади против насиља" је испред седишта РЕМ-а приредила изложбу "Гледаоци ће да запуше уши“. Изложба је организована као заједничка акција младих окупљених око идеје против насиља, а с циљем да укаже на недостатак реаговања РЕМ-а на преступе телевизија са националном фреквенцијом – Пинк и Хепи.

Захтеви протеста су моментална смена свих чланова РЕМ-а, хитно укидање ријалити програма и емисија које промовишу неморал и насиље на телевизијама са националном фреквенцијом, забрана штампаних медија који својим садржајем промовишу насиље, агресију и крше новинарски кодекс.

Такође, траже смену руководства РТС-а због, како су рекли, емитовања програма који афирмишу насиље, криминал и агресију.

Захтевају и одузимање националне фреквенције Пинку и Хепију због, наводе, кршења закона и промоције насиља, агресије и неморала.

Међу захтевима су смена министра унутрашњих послова Братислава Гашића и шефа Безбедносно-информативне агенције Александра Вулина.

Прочитајте ОВДЕ више о рату Русије и Запада у свемиру

Извор: РТС / Правда.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Шта је то малинцизам

Зашто Срби желе у ЕУ? Они ће вам рећи да верују да ће тако боље да живе, јер ће се наћи у ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА